klebsiela kod dece

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
mama3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 9:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

klebsiela kod dece

Post od mama3 »

Molim sve strucnjake i one koji se bore sa istim problemom da mi pojasne neke stvari:
Moja devojcica ima 6.g.. Godinu dana smo se borili za eserihijom i na kraju smo je izlecili biljnim kapima, cajevima i specijalnim rezimom ishrane. Ali sada ima klebsielu - 100000 u 1 ml. Povremeno ima ojed - svrbi i pece. Higijena je normalna- pranje i ispiranje svaku vece, a nekad i cesce. Desava joj se da " pusti " u gace, kaze da ne zna kada treba na wc. Nije bila u bolnici na lecenju, nije joj radjeno nista osim ultrazvuka i nalaza mokrace.
Uradjen je ultrazvuk i sve je u redu osim podebljanog zida mokracnog mjehura.
Uradili smo i bris vulve i tu se pokazalo da klebsiele ima malo, ali enterokokusa mnogo. Pre ovog nalaza odredjena je terapija:7 dana palitrex, 7 dana Baktrim, 7 dana pauza pa opet sve analize. Ona pije palitrex 3-ci dan.
Molim sve koji nesto konkretno znaju o ovome da mi odgovore na sledeca pitanja:
1. Kako je doslo do ove zaraze ( u kuci i obdanistu niko nema)?
2. Da li je zarazno? ( imam jos dve devojcice )
3. Kako da se borimo protiv iste?
Zahvalna mama
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Klebsiela kao i E.coli su bakterije koje se normalno nalaze u crevima gde su korisne.Ako je imunitet los,one mogu da izadju iz tog prirodnog stanista i da se nasele na drugim mestima.TO potpomaze otezano i redje praznjenje creve (zatvor).Svaki pokusaj da se izleci infekcija urotrakta je prakticno uzaludan jer se one iznova i iznova doseljavaju iz creva.
Znaci treba poraditi na imunitetu deteta.
Takodje,posto je na ultrazvuku pronadjen zadebljan zid mokracne besike,mozda bi dalja dijagnostika mogla da ide u smeru ispitivanja vezikouretralnog refluksa.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
mama3
Novi član
Novi član

Post od mama3 »

Hvala Vam na odgovoru!
Pitanje je vec postavljeno i na: forumu, urologiji i pedijatriji.Do sada smo uspeli da saznamo dosta toga. Sve detalje lecenja i terapija smo opisali na navedenim sajtovima. A za imunitet im dajem ehinacea sirup, med, prirodne sokove od: cvekle.sangarepe i sl..
Medjutim u poslednje vreme je primetan pad apetita i bleda je, a i piski u gace i ne smeta joj kad je mokra. Da li to ima veze sa ovim bakterijama i kako da to popravimo?
Zahvalna mama3
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Decja urologija je posebna i osetljiva grana urologije jer se lekovi a narocito njihovo doziranje razlikuje od urologije odraslih.To kazem jer lek koji bi mogao da joj pomogne ne znam ni da li se koristi kod dece a kamo li da ga doziram,na zalost.
Kao sto rekoh,mozda je potrebno ispitivanje u smeru VUR-a kako bi se konacno otkrilo poreklo njenih tegoba a to je i inace obavezna procedura ukoliko devojcica ima vise od 3 urinarne infekcije u toku godine.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Post od zabrinuta75 »

Suprug i ja smo tokom priprema za vantelesnu oplodnju mucili muku sa bakterijama. Mislim da su nam antibiotici vise odmogli nego pomogli. Svaki put se pod njihovim uticajem jedna bakterija pretvarala u drugu i tako u krug. Na kraju smo ih se otarasili uz pomoc kapsula brusnice i dosta belog luka i jogurta obogacenih pozitivnim bakterijama.

Probajte i vi sa navedenim, ne moze da skodi devojcici, a mozda pomogne.

Srecno !!!
mama3
Novi član
Novi član

HVALA

Post od mama3 »

Najlepse Vam se zahvaljujem na savetu i nadam se da ste uspeli da dodjete do potomstva. Sve osim jogurta koristimo. Da li mozete da nam date ime tog jogurta ili proizvodjaca istog. Sto se tice antibiotika i meni se cini tako.
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Post od zabrinuta75 »

Do potomstva jos nismo dosli. Vantelesna nam je odlozena do daljnjeg.

Jogurt je Imlekova Viva, a tzv. dobrih bakterija (LGG) ima i u Somboledovim vocnim jogurtima. Mislim da te dobre bakterije postoje i u jogurtima drugih proizvodjaca (pogledati sastav na etiketi proizvoda).

Brusnice ima u apotekama u obliku kapsula i caja (proizvodjaci Twinlab, Dietpharm, Ivancic i sinovi...). Mi smo koristili Twinlab-ovu brusnicu, zbog najjace doze (kupljena u Lama vitamin shop-u u Beogradu u Makedonskoj ulici). Vidjala sam i sveze bobice brusnice na pijaci u novobeogradskom bloku 45.

U pomenutom Lama vitamin shopu postoje i kapsule imuno bustera, kapsule ehinacee i kapsule pozitivnih bakterija, koje takodje vrlo pomazu u borbi sa bakterijama.

Postoji i specijalan recept za eliminisanje bakterija koji se pravi od belog luka i belog vina, ali je toliko gadnog ukusa i mirisa, da ne verujem da biste privoleli malo dete da ga okusi.

Odlicni su i cajevi biljne apoteke dr Josif Pancic iz Tadeusa Koscuskog.

Sve najbolje vam zelim.
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Post od zabrinuta75 »

Citiram odgovor jedne forumasice sa podforuma "Ginekologija". Nisam probala taj napitak sa cimetom i medom, ali ko zna mozda i pomaze:

"Nakon 9 godina borbe sa e.coli u mokracnim kanalima,nakon koriscenja gomile lekova sto medicinskih sto narodnih,uspesno sam je se resila uz pomoc sledeceg recepta:
Uzeti dve velike kasike cimeta i jednu
malu kasiku meda u casi mlake vode i popiti.
Ovaj napitak ubija bakterije u mehuru.
Pogledajte ovaj link, moglo bi pomoci i u vasem slucaju mozda...
http://www.*/modules/newbb/v ... 88&forum=9"
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

I ja sam, kao vecina ovdje, ''kuburila'' sa bakterijama u toku priprema za vantjelesnu. E.coli kao i klebsiela, za koju su mi rekli da cesto ''prati'' ovu prvu, su mi nestale same od sebe nakon 2 godine uzdrzavanja od antibiotika (koji meni licno nisu nista dobro donijeli). Pila sam dosta cajeva (koprivu, prselicu i sl. ) i svakodnevno sam koristila LACTACYD za intimno pranje koji sadrzi tzv. lactobacilus (koristim ga vec 3 godine). Taj lactobacilus valjda vraca u normalu vaginalnu floru, pa samim tim povecava imunitet iste.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Gde to ima da se kupi?
U apotekama?
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

U vecini apoteka moze da se nadje.
Odgovori