Atopijski dermatitis kod bebe
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Atopijski dermatitis kod bebe
Moje dete ima godinu dana i alergicno je na peptide kr. mleka. U porodilistu je imao urtikariju, koja je prosla nakon par dana po dolasku kuci adekvatnom higijenom koja mu je pruzena. U porodilistu su mi rekli da su koristili jak prasak za ves koji mu je to izazvao. Sada, povremeno mu se ista ta urtikarija vraca, obicno kada dodje u kontakt sa nekim alergenom ( novom namirnicom koja mu ne prija i slicno ). To se puno vidi, jer ima izrazito belu kozu i svetle oci. Inace, koristim sebamed kozmetiku za bebe od samog rodjenja njegovog i mislim da je super. Zanima me sta bih mogla da mu mazem na lice, a da nije pantenol, jer ne pomaze, kako bi se to povuklo?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Atopski dermatitis
Da li vasa bebica ima urtikariju ili atopski dermatitis? Ako Vam nije problem slikajte promenu. Za negu atopske koze najbolji je preparat sa vitaminom F u odgovarajucoj podlozi- antiatopski krem na bazi ulja zutog nocurka, ulja boraca ili cisti vit F Kurt Richterov-konsultujte se oko formulacije sa Mr Ph Silviom. Za pranje Uriageov Cu Zn gel protiv stafilokoka. Sebamedov krem protiv ojeda je zaista perfektan.
Da li se bebica cese?
Da li se bebica cese?
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Po pedijatru ima atopijski dermatit, ali mislim da je to receno po automatici, jer ga ja imam. Preporucila mi je da ga mazem pantenolom ( sto sam znala da nece pomoci u ovom slucaju), probala i ne resava stvar. Ne cese se, bar ne kao sto ja umem to da radim kad me svrbi lice
Mada, ne izlaze mu ni crvene linije na dodir, kao meni, ali ima jako osetljivu kozu. Sporadicno mu se pojavljuje promena, mozda od nove hrane, rekla bih koja mu ne prija kao alergogena i jos par stvari. Nije strasno, u pitanju je hrapavija koza na obrascicu koji se crveni sa par tackica. Kako dodje, tako i nestane samo crvenilo. Zelela bih adekvatno da mu negujem lice, kako mu to ne bi preslo u hronicnu pojavu i da saznam uzrok tome. Zanimljivo je da kada sam ga rodila, imao je super cisto lice, ali je posle tri dana u porodilistu bio crven kao rak i izgledao kao odran. To sam sanirala posle par dana kod kuce. Mazala sam mu u poslednje vreme Sebamed losionom, koji je hidrantan i mislim da mu je malo pomoglo. Poslacu Vam sliku, nije problem. Na ovaj mail na forumu? Zahvaljujem

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Poslala sam vam uputstvo za negu koze atopicara na privatni mail. Za negu konsultujte Mr Ph Silvia u vezi antiatopskog krema sa Cutavitom ili eventualno novog preparata sa Modukinima. Za pranje je najbolji Cu Zn gel brenda Uriage. Ako trlja obrascice onda se javite za dodatna uputstva
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
-
- Saradnik
Modukini
Modukini su potpuno bezbedni i bezopasni. Izolovani su iz mleka, a mogu da se koriste kao kozmeticke sirovine aili i kao kozmeceutici-sirivine ili preparati u okmiru medicinske kozmetike.
-
- Saradnik