enterooccus fecalis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
maleks001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 23, 2007 1:07 pm

enterooccus fecalis

Post od maleks001 »

Nedavno sam dao bris i nalaz je bio:enterococcus fecalis.Posle posete dogtora koji mi je prepisao antibiotok(pentraxil na koj je osetljiva bak), i ponavljanja pregleda bakterija nije nestala.Posto nisam dobio pomoc od doktora interesu je me, koja dijagnoza je adekvatna.Ima li onih koji su imali istih problema, pa mogu da mi pomognu?
Cuo sam da pored antibiotika treba da se maze i mast Makmiror koja inace se tesko nalazi pa me interesuje jos zna li neko neku zamenu koja je adekvatna u lecenju ove bakterije.
Hvala puno unapred.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Jesi li isao na kontrolu ponovo kod istog doktora i sta ti je rekao?
Nemoj nista da mazes jer jednostavno bakterija ne mora da bude oseljiva na antibiotik u masti.
nspanter
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 07, 2007 2:36 am

Post od nspanter »

U brisu uretre mi je pronadjena Enterococcus spp u velikom broju,u ejakulatu u malom broju,a u urinu je nije bilo,pa me zanima koliko je ozbiljno i da li je polno prenosiva bolest?Da li sam mogao preneti devojci ili sam mozda od nje dobio?Iako samo 2-3 puta nismo koristili kondom...Hvala unapred na odgovoru...
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ne brini,svi imamo te zle bakterije samo na pravim mestima ( u crevima) ali kada padne imunitet one izadju i razmnoze se na ostalim mestima u blizini.
Tvoja bolest nijei seksualno prenosiva ali zahteva lecenje i izlecenje !
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori