Voda-sokici iz kesice?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
iksic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 23, 2007 1:05 pm

Voda-sokici iz kesice?

Post od iksic »

Zdravo svima.
Interesuje me kako naterate sebe da pijete 2l vode dnevno. Mislim da ja popijem oko pola litre najvise. Sad sam citajuci vase postove shvatila da je ipak potrebno vise vode. Da li se umesto ciste vode mogu piti oni sokici u kesicama koji se razmucuju npr. fruti a pise na njima da su dietetski.
unapred hvala svima na odgovoru
Mary Poppins
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Mary Poppins »

iksic, nemoj piti mnogo tih sokica iz kesice, imaju previse vestackih aditiva (zapravo samo to i imaju), pa nije nikako dobro redovno to piti.

Imam predlog za tebe. Uzmi flašu od 1,5l vode, iscedi unutra jedan limun i to pij po malo čitav dan - zdravo je, ne goji, pomaže izbacivanje toksina, nije bezukusno, a nije ni prekiselo.
iksic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 23, 2007 1:05 pm

Post od iksic »

Puno ti hvala na predlogu mislim da je super. Jos vise ti hvala na obavestenju za sokice iz kesice to nisam znala.
pozdravljam te :D
faith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm

Post od faith »

nemoj piti mnogo tih sokica iz kesice, imaju previse vestackih aditiva (zapravo samo to i imaju) - potpuno se slazem sa ovim.

Kako naterati sebe da pijes 2l tecnosti dnevno?
Morate se sto vise kretati, sportske aktivnosti, pa ce biti i 3litre dnevno.
Osoba koja sedi ceo dan i skoro da se ne krece uopste, tesko ce da izforsira sebe da proguta 2 litre neke technosti, jednostavno organizam u tom slucaju ne zahteva tecnost.
Limun u vodu, je odlicna ideja, naravno ako se ne radi o chesmovachi.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

faith napisao: Limun u vodu, je odlicna ideja, naravno ako se ne radi o chesmovachi.
Sta fali cesmovaci ?
Ja sam na dijeti, uzimam i gvodzdje i rekli su mi da pijem 3 l vode sa limunom.
Kisela sredina pospesuje resopciju Fe.
Pitala sam ih za mineralne vode ( npr. K. Milos i sl.) rekli su ne, mogu ove "obicne" (rosa i sl), valjda nije neka rekama, a moze i cesmovaca.
Kad bih kupovala 2 flase vode dnevno od 1,5 l, koliko mi je preporuceno to bi bilo 60 flasa mesecno, pa puta jedno 3 meseca, koliko mislim da ce dijeta trajati, znaci 180 flasa X cena (npr, 40 din, ne znam sigurno).
Znaci 180 x 40 = 7200 din
90 evra za vodu :roll: :-? :o
Da nije malo mnogo ?
Kad sidjem u radnju pogledacu koliko kosta litar i po najeftinije vode, pa cu izvesti tacnu racunicu :wink:
Inace, idem u Savetovaliste za dijetetiku, njihova preporuka, to sa limunom.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Proverila sam cene, racunica mi je bila tacna 8)
faith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm

Post od faith »

Sorry, nisam uopste uzimao u obzir cenu flasirane vode, posto ja imam besplatan izvor istog vec godinama. To su stvarno velike pare da se potrose na vodu.
Nazalost voda sa cesme jeste losa, cak je i vizuelno malo odvratna, muljevita i zuta, barem je tako u mom gradu :cry:
Pravo zlato za organizam
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

faith napisao:Nazalost voda sa cesme jeste losa, cak je i vizuelno malo odvratna, muljevita i zuta, barem je tako u mom gradu :cry:
Pravo zlato za organizam
Mislis "crno zlato" :D ?
Odgovori