boli me dok zevam!!! help!!!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
broj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:58 pm

boli me dok zevam!!! help!!!

Post od broj »

Cistila sam stapicem usi pre mesec dana. Malo sam jace pritisla, ne duboko, vec sa strane da izvadim usnu mast. Od tada imam prooblem kad zevam i kad otvorim vilice, boli me. Napominjem, samo kad zevam. ne mogu kao covek da uzmem vazduha, jer jako boli prilikom otvaranja. sta to moze biti? Hvala puno@
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Upala zgloba donje vilice - temporomandibularni artritis?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
broj
Stalni član
Stalni  član

Post od broj »

Postovani doktore, sad ste me malo zbunili. Sigurna sam da je od cackanja usiju, pa ne znam da li od tog moze upala zgloba vilice? Molim Vas da mi pojasnite.
I, u tom slucaju, da li ce proci samo od sebe? Hvala Vam! :D
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako sam ja u pravu, onda to prolazi od malo antireumatika (Diklofenak, Naproksen, Brufen) i antireumatskih masti na sam zglob.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
broj
Stalni član
Stalni  član

Post od broj »

Hvala Vam u svakom slucaju! :D
Stalno dok zevam proveram da li me boli kost vilice ili iza, bubna opna ili sta se vec nalazi odmah kod zgloba vilicne kosti. Plasim se da sam to nesto povredila kad sam malo jace pritisnula stapicem.
Znam, znam :D da bi trebalo da odem na ORL, ali ja kod dr idem bas kad nemam kud. Za sada trpim. Sve mislim da ce sutra biti manje neprijatno, ali ovo traje i traje...
Mozda da probam, ipak, da pijem taj diklofenak pa da vidim stanje.... :roll:
Odgovori