Pozdrav svima! Ja sam novajlija što se postovanja na forumu tiče, no već duže vreme sam ovde i dosta toga sam saznao za šta mi se sad čini da je živeti bez tog znanja poprilično neverovatno. Ali ovog puta moram da se uključim pitanjem.
Radio sam analizu krvi na hormone i osim progesterona sve je u redu. Urolog kod koga sam otišao zbog problema povremene impotencije mi je rekao da imajući u vidu rezultate, čak i ove za progesteron, moj problem jeste najverovatnije psihičke prirode... Neka taj problem ostane po strani (uopšteno gledajući), a trenutno bih bio zahvalan da mi neko pomogne odgovorima:
- Da li povišen nivo progesterona može uticati na (im)potenciju; inače, u mojoj krvi je analiza pokazala 6,3 dok su referentne vrednosti 1-3 nmol/l!
Ja sam dakle muškarac, 29 godina;
- Kakve negativne posledice može da uzrokuje povišen progesteron kod muškaraca?
Hvala!
Progesteron kod muškaraca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Upravo gore podebljano u citatu jeste moj problem- umanjeni libido! No to je sad po prvi put izašlo kao problem, jer mi je urolog objasnio da ukoliko i za 3-6 meseca pri analizi hormona progesteron bude na istom nivou, valja razmišljati o terapiju, ali da "on nema veze sa impotencijom"!?SQL napisao:Poslao sam ti na PP i ovoga puta je uspelo. Za svaki slučaj napisat ću i ovde :
Dejstvo progesterona nije baj najjasnije kod muškaraca ali se smatra da ako je povećan onda dovodi do :
- ginekomastije - nakupljanja sala
- smanjene želje za seksom

(PP mi i ovog puta nije stigla, mada se i na drugim forumima desi sličan problem kad-kad)
Mora da te pitam i ovo : Da li su ti prilikom hormonske analize radili i Prolaktin jer on ima veze sa tvojim problemom i povećan prolaktin izaziva povećano stvaranje progesterona a to onda smanjuje i plodnost i potenciju ? Ako jesu, da li su ti vadili krv ujutru ili popodne - jako bitno za ovaj hormon ( treba ujutru izmedju 7 i 8 sati ) ?
Za sada sam se ovoliko raspitao posle se javljam kako sam ti obećao !
Za sada sam se ovoliko raspitao posle se javljam kako sam ti obećao !
Zdravlje je najveće bogatstvo !
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A od cega ti zavisi potencija?Pa od seksualne zelje na prvom mestu.Ako nisi dovoljno uzbudjen ili skoncentrisan na sex onda je i potencija slabija.nishlija napisao: "on nema veze sa impotencijom"!?
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.