ja sam moju skoliozu otkrio sasvim slucajno. otisao sam zbog kaslja kod doktora i on kada mi je video ledja odmah me je poslao kod fizioterapeuta. moj fizioterapeut cim je video moja ledja poslao me za beograd. u beogradu doktor mi je rekao da samo radim vezbe i da plivam. ali mi je i ubio nadu kada je rekao da nikada nece biti prava i da je jako dug vremenski period za koj treba da se ispravi kicma do tog stadijuma za koj on misli da je skoro pravo. Da li je to istina da nikada vise nece da bude prava?
P.S. Da li smem da idem u teretanu?
sta da radim?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Mogucnost korekcije zavisi od stepena krivine i nacina lecenja. Ako vam je preporucena samo fizikalna terapija, verovatno se radi o blagoj skoliozi koja se ne leci agresivnijim metodama. Cak i ako se ne postigne potpuna korekcija, deformitet verovatno nece biti vidljiv.
Sto se tice teretane, ne bi trebalo da bude smetnji, samo pre toga treba da se posavetujete sa fizijatrom jer necete smeti levu i desnu stranu podjednako da opterecujete.
Sto se tice teretane, ne bi trebalo da bude smetnji, samo pre toga treba da se posavetujete sa fizijatrom jer necete smeti levu i desnu stranu podjednako da opterecujete.