Pojavila su mi se čudna ostrvca na području između očiju i nosa. Hoću da kažem da se ovaj deo kože počeo razlikovati od ostale kože lica u smislu kao da je lošijeg kvaliteta (istanjen, blago depigmentiran i reljefan, mestimično crven). Zimus sam baš imao problema kada se celo područje tako iziritiralo da sam sav bio ispečaćen(crven), a imao sam i pečenje i svrab, a to područje kao da je ličilo na oderanu kožu koja teško zarasta. Sad je bollja situacija jer sam koliko toliko uspeo da smirim situaciju korišćenjem Elidela(jedno 2 nedelje), ali je taj deo kože i dalje primetno drugačiji i dešava se da povrmeneo zacrveni. Najbolja je situacija ujutru nakon ustajanja, a najgora čini mi se nakon fizičkog napora i konzumiranja alkohola(ne činim to često i ne preterujem). Slična je situacija i sa kožom na nosu koji se takođe često zacrveni. Do pre godinu dana nisam imao ovakvih, ni sličnih problema, osim što se koža pomalo mastila pa sam pribegavao pranju lica dečijim sapunom i to u dosta dugom periodu, tako da sam i ja možda doprineo ovome. Moram da kažem i da dosta dugo vučem hlamidiju koju lečim zadnjih nekoliko meseci uz konsultaciju urologa. Popio sam mnooogo antibiotika, pa možda i to može biti razlog, a možda i sama hlamidija pošto je kao što rekoh infekcija dugo prisutna. Imam 30 godina
Molim za stručno mišljenje, pošto sam pomalo umoran od hodanja po ordinacijama. U mom mestu ni nema specijaliste dermatologa.
Promene na koži lica (hlamidija)
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Verovatno da se radi o seboroiucnom dermatitisu. Volela bih da vidim i fotografije. Moguce da je zbog drugih zdravstvenih problema doslko da pada imuniteta. SD je gljivicno obolenje koje se manifestvuje zapaljenjem koze
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Seboroični dermatitis
Ako je u pitanju SD, kombinacija Mycogela i Apaisaca je dala sjajne rezultate. Ako ima peruti u kosi, uključiti Sqaphan šampon. Svakako vidite sa dr Goranom da li je u pitanj SD.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
SD
Verovatno je seboroični dermatitis. Konsultujte se sa dr Goranom.
-
- Saradnik
Videla sam slike. Kompjuter mi je poslao mail Vama sa accounta mog juniora.
Seboroicni dermatits je gljivicno obolenje zato se preporucuje Mycogel gel za umivanje i lecenje. Za vlazenje koze posto je koza dehidrirana zbog zapaljenja predlazu se prskanje termalnom mineralnom vodom i vlaznim kremom uz zastitu od sunca. ako je zapalenje izrazeno par dana se primenjuje kortikosteroidni krem a najbolje onaj koji sadrzi i lek protiv gljivica kao sto je Triderm koji se moze naci u apotekama. maze se kratko dok ne prodje svrab ako ga ima.
Seboroicni dermatits je gljivicno obolenje zato se preporucuje Mycogel gel za umivanje i lecenje. Za vlazenje koze posto je koza dehidrirana zbog zapaljenja predlazu se prskanje termalnom mineralnom vodom i vlaznim kremom uz zastitu od sunca. ako je zapalenje izrazeno par dana se primenjuje kortikosteroidni krem a najbolje onaj koji sadrzi i lek protiv gljivica kao sto je Triderm koji se moze naci u apotekama. maze se kratko dok ne prodje svrab ako ga ima.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
Elidel
Vasa terapija za lice je lokalna pa nema veze sa pijenjem antibiotika, a elidel je OK.Elidel se koristi umesto kortikosteroidnih masti da smiri zapalenje ali ne leci gljivice a i mnogo je skup.