hronicni prostatitis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
bhbf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 11:48 am

hronicni prostatitis

Post od bhbf »

Zanima me vase misljenje:
Već šest godina se lečim od hroničnog prostatitisa.Prouzrokovan je bakterijom ešerihija koli a u poslednjim nalazima SK je pronađena enteroccocus bakterija.Trenutno sam pod terapijom panklav leka.Prostatitis je prouzrokovan nedovoljnim pražnjenjem bešike.Zbog toga već nekoliko meseci pijem Mestinon,koji mi je smanjio rezidual sa 200 ml na 40 ml.Zanima me da li je preporučljivo da idem na neke vežbe(recimo u nekom sportskom centru) da bi mi se mišići zategli i ojačali ili je potrebno da mirujem?Da li osobe sa hroničnim prostatisom mogu da se bave nekom fizičkom aktivnošću?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Da li osobe sa hroničnim prostatisom mogu da se bave nekom fizičkom aktivnošću?
Mogu. Umerena fizička aktivnost stimuliše imuni sistem. Sa druge strane veliki i dugotrajni napori nisu preporučljivi jer imaju suprotan efekat - smanjuju imunitet.
Znači, može vežbanje u sportskom centru, samo lagano :)
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
bhbf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 11:48 am

Post od bhbf »

Hvala!
hatze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 4:49 pm

Post od hatze »

evo da ne zapocinjem novu temu imam dijagnosticiran prostatitis i urolog mi je zabranio voznju biciklom. Zasto? i da li mogu ici u teretanu i raditi trbusnjake? Hvala.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Mozes.
Bicikl ne jer vrsis direktan pritisak na upaljenu prostatu.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
hatze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 4:49 pm

Post od hatze »

Aha, pretpostavljam radi sjedalice, hvala puno.
Odgovori