Oteknuta butina

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
MalaHeroina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 09, 2006 2:44 pm

Oteknuta butina

Post od MalaHeroina »

Prije nekih mjesec-dva probudila sam se sa uvecanim djelom na butini (na sredini bitine, ispod prepone). Posle par dana otok je se prosirio u pravcu zadnjice i nikako evo da prodje. Slikala sam cjeli taj dio (od koljena do kuka) i radila MRI. Ortoped kaze da ne zna sta mi je, jer sve izgleda normalno i u redu. Ne boli me, jedino kad legnem osjecam da mi je cjela butina teska.

Predlozio je lagane vjezbe i rekao da se nada da ce proci vremenom. Stvarno pocinje da mi smeta, jer svaki put kad obucem uze pantalone vidna je razlika izmedju desne i lijeve strane.

Svi savjeti su dobro dosli!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ako sa ortopedske strane nije utvrdjen uzrok, onda verovatno ne potice od kostiju, zglobova i misica. Mogli biste da se javite vaskularnom hirurgu jer nekada i problemi sa krvnim sudovima nogu mogu da dovedu do oticanja noge.
MalaHeroina
Novi član
Novi član

Post od MalaHeroina »

Pocela sam sa nekim oblogama, pa cu vidjeti hoce li me to odvesti kuda.
Ako se nista ne desi (vjerujem da nece), onda definitvno idem dalje.

Hvala na odgovoru!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije mi jasno, sta je onda oteceno ako je MRI nalaz u redu? Pa na njemu bi se moralo videti sta je po sredi.
Sve najbolje.
MalaHeroina
Novi član
Novi član

Post od MalaHeroina »

Da, u tome i jeste poenta. Ortoped kaze da ne zna sta da mi kaze, jer je sve u redu (mri i rendgen). I kaze da sacekam da ce mozda proci vremenom, ali meni se ne ceka. Za sest sedmica nije se smanjilo ni mrvice jedne i pocinje panika da me hvata!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Najbolje bi bilo da Vi to lepo fotografisete, kao i snimke i sve, i da okacite ovde na forum, pa da mozemo da vidimo o cemu se zapravo radi.
Sve najbolje.
neckoal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 9:28 am

Post od neckoal »

probajte sa hladjenjem nadam se da ce pomoci i mazite hepatrombin gelom(ili hepalpan gelom)
Odgovori