Plik na unutrašnjoj strani usne
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Plik na unutrašnjoj strani usne
Pre oko pet meseci na polovini unutrašnje strane donje usne pojavio mi se bezbojan plik,koji naraste do veličine zrna pšenice i pukne.Zatim 2-3dana imam na tom mestu ranicu i ponovo počne da se stvara "plik"raste 5-6 dana i pukne,obično prilikom jela kad ga ugrizem.Kad pukne primetio sam da se oslobodi bezbojna sluz.TO se periodično ponavlja već pet meseci.Molim za mišljenje i savet.
Zahvaljujem se na vremenu koje ste mi posvetili.Nazalost trenutno nemam mogućnost da slikam promenu,a mislim da slika mobilnim tel.aparatom nebi bila dovoljno jasna.
Ja sam trnutno u Sloveniji i u međuvremenu sam se telefonom obratio svojoj doktorki opšte prakse,baš je polazila na G.O. pa mi je napisala recept na osnovu opisa.Dobio sam jednu rastopinu da "tuširam"(odnosno mažem)"promenu nekoliko puta dnevno,na pakovanju piše " sastav:anastez.0.1g,glicero.ad 10g"
Promena je prozirnobeličasta srednje tvrda (kao guma) poluloptasto izbočena,prečnika oko 2mm ,imam utisak da ne reaguje na ovu rastopinu.
Lep pozdrav!
Ja sam trnutno u Sloveniji i u međuvremenu sam se telefonom obratio svojoj doktorki opšte prakse,baš je polazila na G.O. pa mi je napisala recept na osnovu opisa.Dobio sam jednu rastopinu da "tuširam"(odnosno mažem)"promenu nekoliko puta dnevno,na pakovanju piše " sastav:anastez.0.1g,glicero.ad 10g"
Promena je prozirnobeličasta srednje tvrda (kao guma) poluloptasto izbočena,prečnika oko 2mm ,imam utisak da ne reaguje na ovu rastopinu.

Lep pozdrav!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
najverovatnije da se radi o retencionoj cisti sluzne ili pljuvacne zlezde na semimukozi usana ili sluznici usne duplje. Mozda bi pomogao neki blagi piling ili urea ali nemojte nista mazati dok ne vidimo o cemu se zaista radi. Mislim da Vam anestezin ne treba jer vas ne boli i ne svrbi. bar koliko je meni poznato !
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
U pravu ste mene to ne boli niti svrbi,samo imam malo neprijatan osećaj kad nabubri pre nego što pukne,1-2dana.Zabrinuo sam se da nije neki kancer.Za desetak dana ću doći u Srbiju,dali mi savetujete da se negde obratim radi pregleda.Još me zanima koliko takva cista može biti opasna.
HVALA I PUNO POZDRAVA !

HVALA I PUNO POZDRAVA !
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Forum
Nemojte doći u utorak, 17.5. jer smo na kongresu estetske dermatologije u Sofiji. Prvi radni utorak je 24.5.05.
Takodje, od 17.5. do 22.5.nećemo uređivati forum.
Takodje, od 17.5. do 22.5.nećemo uređivati forum.

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Nadam se da cemo po povratku sa Evropskog dermatoloskog kongresa biti puni novih saznanja i da cemo se jos bolje snalaziti u uzburkanim vodama dermatologije a jos vise kozmetologije i medicinske kozmetike. Nadamo se da cemo se i u svetu -Evropi dobro predstaviti nasim radovima
vezanim za lecenje akni i osnovnim principima teledermatoloske dijagnostike. Kako rece moj dragi kolega Silvio, mozda je narcisoidno ali sam ja jako ponosna sto smo usli u drustvo 134 clana svetskog udruzenja teledermatologije pa sve ono sto ne znamo mozemo da pitamo i 132 svetska imena iz oblasti dermatologije i medicinske nege koze.Osecam se kao da smo mentalno vec probili barijeru i usli u Evropu i svet, a i svi clanovi foruma zajedno sa nama.
vezanim za lecenje akni i osnovnim principima teledermatoloske dijagnostike. Kako rece moj dragi kolega Silvio, mozda je narcisoidno ali sam ja jako ponosna sto smo usli u drustvo 134 clana svetskog udruzenja teledermatologije pa sve ono sto ne znamo mozemo da pitamo i 132 svetska imena iz oblasti dermatologije i medicinske nege koze.Osecam se kao da smo mentalno vec probili barijeru i usli u Evropu i svet, a i svi clanovi foruma zajedno sa nama.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.