[b]herpes na jeziku[/b]

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
betoven24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 14, 2006 11:08 pm

[b]herpes na jeziku[/b]

Post od betoven24 »

Cerka(3 god.) mi je krenula u vrtic u avgustu. Od tada joj se javlja na jeziku nesto sto bih najpre definisala kao krugove. Kod doktora je na svakih 7 dana od tada, iz drugih razloga, svi to primete i sloze se da je Daktanol gel dobar, koji sam dobila jer sam je odmah odvela cim sam primetila. On joj samo smanji to, ali ne nestaje.
Pre par dana je dobila temperaturu, koja ne prelazi 38.5, ali nije ni balava, ne kaslje, ni na sta se ne zali tako da je to okarakterisano kao virus. Tada joj je vec jezik skroz pobeleo, krugovi postaju izrazeniji, ali ni tada niko ne primecuje nista cudno. Od juce se zali da je boli jezik, koji ocajno izgleda, ne moze uopste da guta, odbija flasicu, na koji je ludacki navucena, a temp. pada na 37- 37.5 i ne penje se vise. Ja je odvedem, oni kazu da je do virusno, daju mi Tantum verde i cisto ako hocu da odem kod zubara. Naravno, ja je odvedem i dozivim sok- on mi je rekao da je to herpes! To je njoj zahvatilo celu duplju. Ne mogu da shvatim, od kada je posla u vrtic na 7 dana je isla kod pedijatara (razlicitih) i niko nije primetio herpes!
Molim ako je neko imao iskustva sa ovim, please help, jer sam ocajna.
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Mislim da to nije herpes kao onaj na usni.Jednom je moja devojcica,imala virusnu anginu,i doktorka je rekla da je to herpeticna angina.Koristili smo isto tantum verde,jer je to virusno i drugi lekovi ne pomazu.Proslo je bez nekih problema,i hvalla Bogu vise nije nikad imala ponovo.Samo bez panike,proci ce.
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Da li su isključili mogućnost da se radi o "bolesti usta, ruku i nogu" (a koja ne mora da se pojavi na dlanovima i stopalima uopšte)? I herpes i ova bolest su virusnog porekla, s tim da nju prouzrokuju koksaki virus, mislim da tip A (zaboravila sam, ali potraži sama "hand foot and mouth desease"). Ako je jezik i usta mnogo bole probaj da nađeš bebi propolis (nije rastvoren u alkoholu!) i time joj premaži sluzokožu usta i jezik. Ukus je gadan, ali vrlo brzo će prestati da je boli. Oporavku sluzokože pomaže i vitamin A, i uopšte treba malo više pažnje posvetiti jačanju imunskog sistema da se lakše reši virusa.
betoven24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 14, 2006 11:08 pm

Post od betoven24 »

Ona je dobila da pije Aciklovir, beviplex, Vitamin C, a ispiram joj sa Tantum verde i pantenolom i mislim da vec ima efekta. Danas je cak malo i jela ali ispasirano i tecnost na flasicu. Stvarno ne znam koga da pitam u nasoj bolnici bilo sta, kada joj niko od lekara to nije primetio, vec zubar kod koga smo upuceni.
Kako sada da je pustim u obdaniste i da strepim da i ce joj se pojaviti prvi put kada se prehladi a non-stop je bolesna?
Inace vec mesecima tragam za necim dobrim za jacanje imuniteta, sada vec duze vreme pije Ecomer, za koji sam cula sve najbolje
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Sto se tice jacanja imuniteta,svi proizvodjaci se kunu da je njihov proizvod najbolji.Moja devojcica je bila anemicna,i popila nekoliko flasica sirupa sa gvozdjem.Krvna slika joj je bila svaki put sve gora.Posle toga sam pocela da joj dajem zivu cveklu sa limunom i medom,i za mesec dana joj se krvna slika poboljsala.Povremeno joj dajem propolis decije kapi.Uz ovu cveklu dajem joj i decije multivitamine(multikompleks junior).
Odgovori