Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Sta je efikasnije i bolje koristiti (ujkucujuci u obzir i stetnost leka) kod deteta od 5,5 godina, Spalmotil putem kompreskog inhalatora ili ventolin preko babyhaler komore? Inace dete ima astmu od druge godine zivota. Prosle zime je bilo na terapiji flixotid/ventolin sest meseci i od pocetka godine od sada nije imala problema, sada se problemi opet javljaju. U medjuvremenu smo iz odredjenih razloga kupili i inhalator, pa smo u dilemi sta je od ova dva leka efikasnije.
cula sam da postoje biljni melemi koji su u tom uzrastu jako efikasni.moj brat ih je kao dete koristio i od skole nije vise imao problema.znam da nisu kupljeni,znaci pravljeni.vredi pokusati.
Znam da je supstanca ista (salbutamol), mislio sam na razliku u primeni leka, tj. na razliku izmedju pumpice koja se daje preko bebihalera i spalmotila koji se daje kao aerosol putem inhalatora i rastvor spalmotila u fizioloskom rastvoru...