Za Goranu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Cinnamon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2005 10:03 am

Za Goranu

Post od Cinnamon »

interesuje me da li listanje noktiju (na prstima), velika savitljivost (kao da su od papira) i zuckasta boja pri tom dijelu koji moze makazama da se odsijece, moze da bude znak gljivica?
kako da oporavim svoje nokte? sramota me je kako izgledaju i dosadilo mi je da uvijek hodam s lakom za nokte.
gledala sam po internetu kako izgledaju gljivicama zahvaceni nokti (i na nogama i na rukama), ali uvijek daju samo slike neke vec dobro pozne faze - ja zelim to da sprijecim, ukoliko je kod mene isto u pitanju, ali nigdje ne nalazim fotke rane faze gljivica.
hvala ako na bilo koji nacin mozes pomoci.
Cinnamon
Novi član
Novi član

Re: Za Goranu

Post od Cinnamon »

Cinnamon napisao:interesuje me da li listanje noktiju (na prstima), .
mislila sam NA RUKAMA :)
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

posalji mi fotografiju makr i mobilnim telefonom slikano da vidim bar konturu promena
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Cinnamon
Novi član
Novi član

Post od Cinnamon »

bila sam te srece da sam jako brzo mogla dobiti termin kod dermatologa, pa sam danas otisla i pitala sve ono sto me je interesovalo, a nagomilalo se toliko toga.

fotografije nikako nisu bile uspjesne, pa vam nisam mogla poslati moje nokte na pregled :)
odgovor koji sam dobila od doktora je: moguce je da mi fali B vitamin, jer su jako tanani i listaju se, ali nema znaka gljivicnog oboljenja. na stoplima nokti kaze da su zuti od laka na nokte a zadebljanje pri vrhu od vjerovatno pretjeranog hodanja u uskim cípelama (vjerovatno spicastim, rekla je i bila je u pravu, ja hodam skoro uvijek u spicastim cipelama, osim danas kod nje, i obujem ih ujutro, izujem uvece pred spavanje kad dodjem kuci).
takodje je rekla da izmedju dva prsta na desnoj nozi imam gljivice i dala mi je lamisil mast da koristim 2 tjedna.
na stopalima su u pitanju bradavice, njih mi je mrzla niskom temperaturom iz neke boce (boljelo je prilicno, jer ih je na jednom mjestu puno i smrzavala je vece podrucje tu). onda je tu stavila neku kiselinu, ja mislim, i rekla da dodjem ponovo za 14 dana (je li to normalna procedura???).
i takodje, pitala sam je za ove bijele tacke sto imam na usnama, rekla je da je to fordyce spots, bravo gorana - bez gledanja ste pogodili sta mi je. kaze da je to stanje, nije bolest, niti simptom i da se ne lijeci.

imate li kakav komentar? mene cudi to za bradavice da tek za 14 dana trebam doci.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

moze i cesce . Obicno se preporucuje 2 x nedeljno. Najbolje je kada se radi Brajmilovom kriobocom
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori