Pomozite!

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
GirlInLove
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 12:31 pm

Pomozite!

Post od GirlInLove »

Pozdrav svima!

Ja sam nova ovde... Nemam bas vremena da vas citam, ali evo ukratko cu objasniti moj problem.
Naime, u poslednjih godinu, tj. dve godine dobila sam oko 10ak kilograma. Ne znam kako ni zasto, ali mi strasno smeta to i bojim se da nisam zapatila neku bolestinu! Imam 22 godine, visoka sam 165cm. S 15 god. sam imala 59kg, a celu srednju skolu sam varirala izmedju 59 - 63kg. i sad odjednom buci buci :oops:
Moze li neko da mi preporuci neku dijetu? Bila bih vam veoma zahvalna...
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=15528

Ja svima pisem isto, pa cu i tebi. Gledala sam tvoj profil, ne znam da li si iz Beograda ? Ukratko, predlazem ti Savetovaliste za dijetetiku, a sve o tome mozes procotati na temi koju sam linkovala gore.
Oni ce ti traziti nalaze krvi i urina i prema njima odrediti dijetu, mozda ce se vec iz nalaza videti zasto si tako naglo pocela da se debljas ?
U svakom slucaju predlazem ti da izvadis nalaze, odes kod lekara ( u svom mestu, ako nisi iz Bgd.), a ne da uzimas dijete sa intereta.
Javi sta si uradila :wink:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

i sad odjednom buci buci
Hehe ovo je bas simpaticno :lol:

Moje misljenje je da nemas razloga da brines da imas neku bolestinu, jer kao sto kazes za dve godine si dobila tih 10 kg. To nije naglo debljanje, vec sasvim normalno ukoliko si jela malo vise a nisi bila fizicki aktivna. Mislim da ti ne treba nikakvo savetovaliste, pa nije 10 kg nista strasno niti nemoguce za skidanje. Izracunaj svoj BMR, imas puno sajtova o tome u i skladu sa tim jedi. Takodje uvedi neku fizicku aktivnost. "Dijeta" prema bmr-u nije dijeta u pravom smislu (zato sam je i stavila pod navodnike) vec odredjuje koliko kalorija je potrebno tvom organizmu i uz to mrsas oko pola kilograma do kilogram nedeljno sto je sasvim zdravo i bezopasno. I eto tebi za tri meseca stare tebe :lol:
Ovo pricam iz licnog iskustva jer sam ja na taj nacin smrsala 9 kg i planiram jos 3-4 da skinem.
Srecno :wink:
GirlInLove
Novi član
Novi član

Post od GirlInLove »

Hvala vam puno devojke!

Moj problem je sto previse jedem slatkise, a prosle godine se jelo i dosta pizza i pilo mnogo pivo :) A zurke su bile cesto, a znate kako to vec ide, pivo pivo i samo pivo :D
A i usedela sam se prilicno. No, i slatkisi su problem! Previse jedem slatkog, i zavisna sam od toga! Ali, evo vec nedelju dana ne jedem slatkise, zasladim se ness kafom i po kojom vockicom. Pocela sam da pijem dosta vode, a i jogurta. Nadam se da ce to biti dovoljno za pocetak "novog zivota" :)

Ako imate jos neki savet, samo napisite.

Pozdrav!
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Sto se tice slatkog, to je jos i najlakse. DObro je sto stagniras nedelju dana. Mogu da te posavetujem da umesto nesa uzimas kockicu-dve cokolade za kuvanje ako ti nije previse gorka(ja volim ali mnogi ne) jer na taj nacin ces uzimati nesto slatko ali ne i preslatko, a crna cokolada je pored svega i zdrava. I videces posle nedelju-dve kad i budes uzela nesto stvarno slatko, bice ti preslatko i nece ti se jesti. Cisto odvikavanje :wink:
Vrba
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 3:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pomozite!

Post od Vrba »

GirlInLove napisao: i sad odjednom buci buci :oops:
Što si slatka :) nasmeja me...

A ne jedeš previše, jednostavno?

Možda imaš neki hormonalni poremećaj, nemam pojma, el su ti menstruacije redovne?
Vrba
Stalni član
Stalni  član

Post od Vrba »

girl_from_nowhere napisao:Sto se tice slatkog, to je jos i najlakse. DObro je sto stagniras nedelju dana. Mogu da te posavetujem da umesto nesa uzimas kockicu-dve cokolade za kuvanje ako ti nije previse gorka(ja volim ali mnogi ne) jer na taj nacin ces uzimati nesto slatko ali ne i preslatko, a crna cokolada je pored svega i zdrava. I videces posle nedelju-dve kad i budes uzela nesto stvarno slatko, bice ti preslatko i nece ti se jesti. Cisto odvikavanje :wink:
U gde nađe crnu čokoladu, obožavam je, ali imam tvrdu stolicu :)
Vrba
Stalni član
Stalni  član

Post od Vrba »

GirlInLove napisao:Hvala vam puno devojke!

Moj problem je sto previse jedem slatkise, a prosle godine se jelo i dosta pizza i pilo mnogo pivo :) A zurke su bile cesto, a znate kako to vec ide, pivo pivo i samo pivo :D
A i usedela sam se prilicno. No, i slatkisi su problem! Previse jedem slatkog, i zavisna sam od toga! Ali, evo vec nedelju dana ne jedem slatkise, zasladim se ness kafom i po kojom vockicom. Pocela sam da pijem dosta vode, a i jogurta. Nadam se da ce to biti dovoljno za pocetak "novog zivota" :)

Ako imate jos neki savet, samo napisite.

Pozdrav!
Možda to zavisi od čoveka do čoveka, ali nikada se nisam gojila od slatkiša pa ni od piva, dobijem celulit i zeznem krvnu sliku..... Ali pizza je već nešto drugo.
GirlInLove
Novi član
Novi član

Post od GirlInLove »

Vrbo, menstruacija mi je redovna na svakih 28 dana.
Jedem normalno, osim slatkise, njih tamanim :oops:

Vazi, probacu sa crnom cokoladom. Mozda i uspem :D

Hvala cure :)
Korisnikov avatar
Skywalker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 8:47 am

Post od Skywalker »

:oops: ja sam stvarno bila neumerena - po 1 najlepse zelje svaki dan. ali evo, od nedelje nisam pojela nista slatko, sinoc rendisanu jabuku sa orasima i malo secera, ali cokoladno nista, slatkisi nista... vec 6. dan :lol:
lik, lik... sve se moze kad se hoce :wink:
drzim vam fige, devojkeeeeee
Slika
Odgovori