1. izgled, boja>slabo zamucena,zuta
2. tezina>1025
3. Reakcija>5
4. Proteini>jak org. (ili odg. nisam sigurna sta pise)
5. Ketonska tela> +
6. Eritriciti>2-3
7. Leukociti> 5-6
8. Epitelne celije> nadjen
9. Cilindri> fragment uralnog
10. Kristali> dosta
11. Bakterije, sluz> malo, malo
Nisam sigurna da li sam sve nalaze koji su pisani, kao na primer 4., 9. , dobro prepisani.. Nadam se da ce neko moci da mi kaze sta nije u redu..
Napomena..
nalaz krvi
Glukoza>5.7
HVALA
pregled urina.. zabrinuta sam
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:55 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Evo da ti ja odgovorim iako nisam lekar ali sam ipak Dr - molekularac.
Ne bih da te plasim ali idi kod Dra sto pre.
ovo je JAKO lose, ukazuje na ketoacidozu sto je cesto kod nekontrolisanog dijabetesa
Ukratko, ovo lici na rezultate dijabeticara (a to sam i sama, pa znam), nadam se da gresim, ali.....
Ne bih da te plasim ali idi kod Dra sto pre.
ovo nije dobro jer ukazuje na ostecenje bubrega koji propustaju proteine1. izgled, boja>slabo zamucena,zuta
2. tezina>1025
3. Reakcija>5
4. Proteini>jak org. (ili odg. nisam sigurna sta pise)
5. Ketonska tela> +

ovo je JAKO lose, ukazuje na ketoacidozu sto je cesto kod nekontrolisanog dijabetesa
sve ovo ukazuje mozda na neku blagu upalicu besike (neka me neki lekar ispravi ako gresim), ali to nije tvoj glavni problem.6. Eritriciti>2-3
7. Leukociti> 5-6
8. Epitelne celije> nadjen
9. Cilindri> fragment uralnog
10. Kristali> dosta
11. Bakterije, sluz> malo, malo
e bas me cudi da ti nisu TACNO odredili glukozu, kakva je to laboratorija da tako napisu samo >5.7, pa to moze biti 6 a moze i 16! Hitno uradi dodatne analize da znas kolko stvarno imas secera. I jos me cudi da ti nisu nasli secer u urinu (a mozda nisu ni trazili?) a verovatno imas i to kad imas ketone.Nisam sigurna da li sam sve nalaze koji su pisani, kao na primer 4., 9. , dobro prepisani.. Nadam se da ce neko moci da mi kaze sta nije u redu..
Napomena..
nalaz krvi
Glukoza>5.7
Ukratko, ovo lici na rezultate dijabeticara (a to sam i sama, pa znam), nadam se da gresim, ali.....