bakterije u mokraci kod devojcice od 6 godina

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
mama3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 9:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

bakterije u mokraci kod devojcice od 6 godina

Post od mama3 »

Molim sve strucnjake i one koji se bore sa istim problemom da mi pojasne neke stvari:
Moja devojcica ima 6.g.. Godinu dana smo se borili za eserihijom i na kraju smo je izlecili biljnim kapima, cajevima i specijalnim rezimom ishrane. Ali sada ima klebsielu - 100000 u 1 ml. Povremeno ima ojed - svrbi i pece. Higijena je normalna- pranje i ispiranje svaku vece, a nekad i cesce. Desava joj se da " pusti " u gace, kaze da ne zna kada treba na wc. Nije bila u bolnici na lecenju, nije joj radjeno nista osim ultrazvuka i nalaza mokrace.
Uradjen je ultrazvuk i sve je u redu osim podebljanog zida mokracnog mjehura.
Uradili smo i bris vulve i tu se pokazalo da klebsiele ima malo, ali enterokokusa mnogo. Pre ovog nalaza odredjena je terapija:7 dana palitrex, 7 dana Baktrim, 7 dana pauza pa opet sve analize. Ona pije palitrex 3-ci dan.
Molim sve koji nesto konkretno znaju o ovome da mi odgovore na sledeca pitanja:
1. Kako je doslo do ove zaraze ( u kuci i obdanistu niko nema)?
2. Da li je zarazno? ( imam jos dve devojcice )
3. Kako da se borimo protiv iste?
Zahvalna mama
BATE22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 11:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od BATE22 »

Ovo sam sreo na nekom forumu
klebsila je
mješane bakterijske infekcije, rezistencija bakterija na antibiotike i ponavljajuće upale značajka su urođemih poremećaja u razvoju bubrega (dvostruki pijelon) i bubrežnih kamenaca. Kamenac u inficiranoj okolini podržava infekciju, a infekcija podržava rast kamenca; oboje su češći kada postoji poremećaj u protoku - odtoku mokraće.
Odgovori