Rodjena sam i zivim u Pancevu i molim za pomoc, neznam vise sta da radim. 1966 godiste sam i lecim se od asthme vec mnogo godina. Poslednjih godinu dana vec na svaka dva meseca primam infuzionu dezopstruktivnu terapiju. Sada sam trenutno na dnevnom bolnickom lecenju:
Dnevna Bolnica.FIZIKALNI NALAZ: polifoni vizing pri exp uz exp pukote desno bazalno RTG PLUCA PA: pojacana hilpretikularna sara obostrano. DG: Asthma bronchikale (J45), Bronchopneumonia. l. dex. TH: Infuziona terapija plus Fromilid tabl (2x250), Berodual ili Ventolin sprey (3x2inh), Seretide diskhaler 250 (2x1 inh), fizioloski rastvor za ispiranje nosa, Aerius tabl (1x1), 10 dana Nasonwx spray(1x1), Omnitus tabl (3x1).
Jos tri dana trbe da primam infuzionu terapiju, a one su mi sve teze, zato sto mi veoma lako pucaju vene. Primam je za sada jednom dnevno a svako jutro i/ili u toku prepodneva imam napade gusenja, posle infuzije mi bude bolje. Gde je najbolje da se obratim za kompletan pulmoloski pregled? I da li je potrban uput a ako ne, koja je cena pregleda? Mladja cerka je takodje pocela da koristi pumpice Berodual i Bekloforte od pre dva meseca, dijagnoza je Bronchitis imala je gusenja tako da sva pomodri (1991 god.). Da li bi preseljenje iz Panceva mozda pomoglo?
Asthma u Pancevu
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav