Hepatitis C - Ludo pitanje

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Andrej984
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 05, 2007 7:26 pm

Hepatitis C - Ludo pitanje

Post od Andrej984 »

Pozdrav za sve. Voleo bih vas upitati nesto, sto me muci vec neko vreme. Elem, nedavno sam labaratorijskim testom slucajno otkrio da imam krvi u mokraci, tj imam malo peska u bubrezima. Naravno, ta krv se ne vidi golim okom u mokraci. E sad, ono sto mene muci jeste: Ukoliko sam ja HCV+, da li ja trebam da uvedem neke mere predostroznosti da ne bih zarazio svoje ukucane - konkretno - kad idem u wc da mokrim, kao neko ko ima 190cm, musko je, i prirodno, radi to stojeci, bez obzira sto jako vodim racuna o higijeni, prosto je nemoguce da nesto, makar i najmanja kap negde ne strcne. E sad, postoji li mogucnost da se neko zarazi ako dodje u dodir sa tom kapi, a mozda ima neku ranicu, ili to nagazi ( oko wc solje i sl.) ili sedne na dasku od wc solje a to ne vidi? Ovo pitam iz razloga sto sam negde procitao da i mikroskopska doza krvi moze biti innfektivna za druge sto se tice HCV-a, pa ne znam je li to dezinformacija ili istina? Ja znam da deluje gadno, ali zaista vodim racuna o higijeni jako, ali ne mogu zaista da sterilisem wc nakon sto izadjem. Niti da ispratim da li je negde nesto strcnulo napolju. Naravno ako vidim, logicno, obrisacu. Ali me brine ako ne uspem da vidim. Znam da je vama verovatno ovo jako smesno, ali mene poprilicno muci, jer ne zelim ni pod kakvu cenu nekom iz moje porodice da naudim. Naravno, kad prodje dovoljno vremena, testiracu se, a do testa zelim da znam da li mogu nekog da ovako zarazim, i sta da radim, tj kako da druge zastitim. Mozda neko ima neku informaciju koja mi moze pomoci da razumem sve ovo i da rasclanim na koje nacine se moze a na koje ne preneti HCV. Unapred vam hvala, i svima vam zelim svako dobro!!!
Odgovori