kako priznati?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
fenix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 5:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kako priznati?

Post od fenix »

Dijagnostikovan mi je genitalni herpes u martu ove godine.Sada imam decka do koga mi je jako stalo i nikada ne bih zelela da mu prenesem virus,to ne bih prezivela psihicki a i on bi naravno burno reagovao.Do sada smo za vreme svakog odnosa koristili kondom,ali kako mu priznati da imam polnu bolest.To me muci,proganja,ne prodje dan a da bar nekoliko puta ne pomislim na to.Da li ce me iko ikada prihvatiti zbog toga i sta biste uradili vi da ste na mom mestu?
:cry:
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Nikad nije lako kad su polno prenosive bolesti u pitanju,da se prizna osobi sa kojom si u vezi,ali mislim da je sve bolje od prikrivanja.Treba deliti i dobro i lose.Sigurno nece biti odusevljen kad sazna,ali ako mu saopstis smireno i objasnis o cemu se radi,mozda ce on ipak razumeti.Ne znam kolko ste dugo u vezi i koliko ste bliski,ali ne bi bilo lose da zajedno procesljate po Netu i procitate o herpesu (ima puno toga),pa da odlucite sta ce te.
Znam da ti nije lako.Pozdrav
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

Znam da ce ti ovo zazvucati kao fraza,ali ako te je vredan i ako je razuman i ako mu je dovoljno stalo do tebe to zaista nece predstavljati problem medju vama.Bice ti lakse ako tako nesto podelis sa njim.Znam kako ti je,jer sam i ja bila u takvim situacijama.Svom sadasnjem momku sam to saopstila na pocetku veze i od tada je uz mene.Godinu dana smo u vezi,on je zdrav ja nisam,imamo odnose sa prezervativom.Samnom svaki put ide kod ginekologa i daje mi bezrezervnu podrsku.Nadam se da razumes sta pokusavam da ti objasnim.Naravno da mu tako nesto moras reci i na osnovu njegove reakcije ces mozda saznati nesto novo o svom decku.Srecno!
Odgovori