posle ispiranja -nonstop zuji!!!!!!!!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
broj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:58 pm

posle ispiranja -nonstop zuji!!!!!!!!

Post od broj »

Molim za savet. Posle ispiranja usiju,ima već dva meseca, osobi još uvek zuji u usima. Ushni lekar je odmah nakon ispiranja pogledao usi i rekao da je sve u redu! cudno je da zuji i posle toliko vremena. Jako je neprijatno!
Šta treba da uradi?
broj
Stalni član
Stalni  član

Post od broj »

u pitanju je osoba muskog pola, 35 god starosti. hvala :D
dr.Biljana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 25, 2007 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Posle ispiranja _zuji u usima

Post od dr.Biljana »

Ispiranje usnih kanala se radi u slucaju da postoje tzv.cepovi koji zapusavaju kanale zbog obilnog lucenja usne masti, stvara se cerumen i ispira se spricem u ORL ordinaciji.ORL spec obavezno pregleda usne kanale posle ispiranja i ima uvid i u stanje srednjeg uha jer izgled bubne opne govori da li postoji, ili ne postoji upalni proces.Ako se zujanje odrzava i posle ispiranja usnih kanala ORL spec mora opet da pregleda doticnog da bi ustanovio o cemu se radi.Iskljucivo lekar pregledom utvrdjuje uzrok. :o
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Merylin »

A u slucaju da ne postoje cepovi?Da li tada ispiranje usiju moze negativno uticati?Pitam,jer mi se cini da mi je potrebno.Izgleda da ne koristim pravilno stapice za usi,jer mi se posle svakog ciscenja blago zapuse.Slabije cujem.Da li mogu mozda nesto sama da uradim?Mozda hidrogen?
nothingman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 11, 2007 10:48 pm

Post od nothingman »

Po ovome sto ste napisali ovde meni ukazuje samo na Tinnitus i nista vise....Tinnitus se ogleda u zujanju,brujanju,skripanju u usima i postoje razni uzroci istog,najcesce ostecenja usled buke,jakim lekovima,povrede vratne kichme,nedostatak B12 vitamina,stres,poremecen metabolizam itd...nesto od ovoga moze biti i vas uzrok...Posto kazete da zujanje traje vec 2 meseca najverovatnije se radi o hronicnom tinitusu....
Za njega ne postoji lek i odrzava se na razne nacine....Licno imam tinitus i znam kako je sve pocelo i ne zelim nikome to zlo.Ukoliko vam se jave neke dodatne tegobe poput vrtoglavice,glavobolje,anksioznog napada velika verovatnoca je da imate Meniereovu bolest...pozdrav
broj
Stalni član
Stalni  član

Y

Post od broj »

Dobio sam dijagnozu HYPACUSIS SENSORINEURALIS BIL. TINNITUS BIL.Pored Trentala koji je ovde vec pominjan kao terapija za zujanje u usima, ja sam dobio i Urutal. Zasto sam samo ja dobio ovaj lek od svih koji su se ovde javljali sa istim problemom?
Hvala.
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Na vise mesta na forumu ima diskusija oko tinitusa i zujanja tako da to malo precesljate........
A za stapice za uho,ljudi,moram li ja vas da molim da ih NE koristite?
broj
Stalni član
Stalni  član

Post od broj »

Evo, sta nas buni.Molim nekoga da nam rastumaci dijagnozu koja je mom suprugu postavljena pre neki dan na pregledu. Dijagnoza je Hypacusis sensorineuralis bil.
Tinnitus bil.Ustanovljena je manja spurija u zadnjem gornjem kvadrantu levo. Akusticki refleks desno je prisutan, a levo izostaje pri IL stimulaciji.

Od pre tri meseca mu se pojavilo zujanje u usima koje traje neprekidno,a koje se javilo nakon ispiranja usiju.Malo slabije čuje od tada. Jedino sto je uspeo da sazna od doktora je da ta dijagnoza nije uobicajna za njegove godine. Radi na radnom mestu na kojem povremeno mora da bude u blizimi ostrih i jakih zvukova, ali mu to do pre tri meseca nije predstavljalo nikakav problem za sluh.
Dobio je da pije Urutal i Trental, kao i B, C i E vitamine.

- Navedene lekove je mogao da dobije samo sa konzilijarnim mišljenjem doktora na VMA, pa me interesuje da li su ti lekovi >>jaki<< ili se radi o ozbiljnijem ostecenju sluha?

- Da li je ovo ostecenje progresivno ili ne, tj. da li mogu da ocekuje neko poboljsanje od terapije koju je dobio?

Brinu nas i doze lekova,obzirom da ih je odobrio KONZILIJUM lekara na VMA. URUTAL I TRENTAL 3x2 tablete.
NAJLEPSE HVALA!
Odgovori