Zujanje u usima

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
broj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:58 pm

Zujanje u usima

Post od broj »

Molim nekoga da mi rastumaci dijagnozu koja mi je postavljena na danasnjem pregledu. Dijagnoza je Hypacusis sensorineuralis bil.
Tinnitus bil.Ustanovljena je manja spurija u zadnjem gornjem kvadrantu levo. Akusticki refleks desno je prisutan, a levo izostaje pri IL stimulaciji.
Imam 35 godina, od pre tri meseca mi se pojavilo zujanje u usima koje traje neprekidno,a koje se javilo nakon ispiranja usiju.Malo slabije cujem od tada. Jedino sto sam uspeo da saznam od doktora je da ta dijagnoza nije uobicajna za moje godine. Radim na radnom mestu na kojem povremeno moram da budem u blizimi ostrih i jakih zvukova, ali mi to do pre tri meseca nije predstavljalo nikakav problem za sluh.
Dobio sam da pijem Urutal i Trental, kao i B, C i E vitamine.

- Navedene lekove sam mogao da dobijem samo sa konzilijarnim misljenjem, pa me interesuje da li su ti lekovi >>jaki<< ili se radi o ozbiljnijem ostecenju sluha?

- Da li je ovo ostecenje progresivno ili ne, tj. da li mogu da ocekujem neko poboljsanje od terapije koju sam dobio?
Odgovori