Molim za tumačenje dg kao i za savet

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Molim za tumačenje dg kao i za savet

Post od aida7b »

Zdravo,
Imam 33 godine, radim već 7 godina u kancelariji - sedim 8.5 sati dnevno, trenutno ne idem ni na kakve vežbe inače sam u osnovnoj školi trenirala sportsku gimnastiku, posle igrala folklor 10godina i išla do pre 5 godina na ples (na ples sam išla 2 godine).
Usled vrtoglavica, zujanja u ušima, nesigurnosti pri hodanju, lupanja srca i povremeno mučnine, išla sam kod nekoliko doktora na razne preglede.
Fizijatar - Ispravljena cervikalna fiziološka lordoza. Uncarthrosis spondylosis cervicalis incip. C-4/C-5/C-6
Kardiolog - UZ, ergo test, holter - sve ok
Neurolog - EEG, evocirani potencijali, na kraju i magnetna glave - sve ok, samo viđena hronična upala sinusa
ORL - alergo testovi - sve ok

Molim za "prevod" dijagnoze fizijatra, kao i za savet kako se pristupa lečenju ovoga što piše ako uopšte ima šta da se leči. U poslednje vreme me boli i vrat, tj. onaj deo vrata koji je u visini ramena - jedna devojčica koja je apsolvent na medicini mi je rekla da je to 7 vratni pršljen kad sam joj pokazala gde me boli (najviše kad dugo sedim i ujutru kad ustanem).
Meni je poznanik koji me je snimao (on je radiolog) rekao - ma ništa, početne promenice, ništa ne obraćaj pažnju, nije ti ništa ??!!??
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Po nalazu fizijatra, radi se o pocetnim degenerativnim promenama na vratnoj kicmi koje ne iziskuju operaciju, vec samo vezbe za povecanje obima pokreta vratne kicme i jacanje vratnih misica.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Bas tako. A moram da dodam jos jednu stvar. Koliko se nervirate? Da li ste psihicki napeti? Ovakve polimorfne tegobe cesto idu sa psihickom napetoscu, te bih Vam savetovaoi odlazak kod psihijatra,akonista drugo, onda na casicu razgovora. Nemojte pogresnoda me shvatite, ali veliki deo problema ide iz "iz glave"
Sve najbolje.
Odgovori