Doktor mi je ovako napisao:
Postoje kalcifikacije u projekciji meijalnog meleolusa femura. Lako usilje interkondilarni tuberkuli.
Ovo je nalaz rengena za koleno. Sta dalje da radim i dali neko moze da protumaci i objasni lakim recima da nisu latinske i doktorske.
hvala
RTG dijagnoza pomoc
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Niko nece da mi pomogen i da odgovor..zasto???
Niko nece da mi pomogen i da odgovor..zasto???
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Subklinicke promene, nista posebno, kalcifikacije na unutrasnjoj (evo originalne reci) "budzi" butne kosti su mozda od ranije povrede, posebno ako je na tom mestu bas pripojen unutrasnji kolateralni ligament, jedan od 4 glavna ligamenta kolena, koji je mozda ranije istegnut pokretom kao prilikom uvrtanja kolena ka unutra kod skijanja. Na mestu te stare povrede u tkivu koje je bilo istegnuto, malo se natalozio kalcijum.
Usiljeni interkondilarni tuberkuli mogu da nagoveste da su i unutrasnja dva ligamenta, ukrsteni prednji i zadnji - malo prenatezani u proslosti.
Strucnije ili drugacije misljenje mozda ce dati neki od kolega ortopeda.
Sve najbolje.
Usiljeni interkondilarni tuberkuli mogu da nagoveste da su i unutrasnja dva ligamenta, ukrsteni prednji i zadnji - malo prenatezani u proslosti.
Strucnije ili drugacije misljenje mozda ce dati neki od kolega ortopeda.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Izgleda da nije opasno. Sta dalje da radite, zavisi od tegoba. Ipak ste nam poslali samo opis snimka, a niste nam rekli sta je smetalo i zasto je snimak napravljen. Cak i ako se radi o pocetnom stepenu degenerativnih promena na kolenu, vezbe za jacanje natkolenih misica taj problem dosta dobro mogu da drze pod kontrolom.
Odgovor
Zimis sam skijao i uvrnuo sam koleno pri padu i u tom momentu mi je krcnulo nesto ali kasnije samustao i samo sam osetio blagi bol i nastavio sam da skijam i nije mi smetalo. Kasnije sam dosao kuci i narednih dana sam stavljao ben guy kremu. Proslo je par meseci i sada mi koleno krcka kada se sagnem i reaguje sa blagim bolom kada je promena vremena a ponekada mi se desi i dau laganom osecaju kada hocu da krenem da hodam prvo podigne i krene gornji deo noge pa onda drugi. Noga mi ne otice a i nedesava mi se da mi iskace koleno. Osecaj koji imam je kao da mi se malo vise pomera nego ranije.
A kakve sto vezbe koje ste spomenuli???
hvala na odgovoru
A kakve sto vezbe koje ste spomenuli???
hvala na odgovoru
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
RTG opis Vam je dat, a i objasnjenje. Ono sto moze da bude je da Vam je pukao prednji ukrsteni ligament kolena pri tom padu na skijanju. Idite kod ortopeda, postoje klinicki testovi kojima se sa 99% sigurnosti utvrdjuje da li ima povrede ACL ili ne.
Testovi: Lachman, prednja fioka, pivot-shift
Testovi: Lachman, prednja fioka, pivot-shift
Sve najbolje.