Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.
ovako prije nekih tjedan dana,osjetila sam laganu bol u plućima,,,nije me to uznemiravalo,sve dok u ovaj utorak nisam osjetila jaču bol i počela suho kašljati.napominjem da se to javilo nakon fizičkog napora,odnosno trčanja,,,otišla sam kod doktora i on je ustanovio da imam obostrani bronhitis.možete li mi pojasniti što to znači obostrani? kupila sam sirup za kašalj(propoli) te to koristim.međutim bolovi nisu prestali nego se još pojačali.boli me i na leđima,odnosno "iza" pluća.te ispod prsne kosti,prema rebrima.temparatura mi je do 37,7 i to navečer.imam i dijagnozu alergijskog rinitisa,neznam da li je to važno. oprostite na opširnosti,ali brine me ta bol,koja se javlja pogotovo pri udisanju...još jednom,lijepi podrav...
Moj ti je savet da ne prepustas slucaj jednom lekaru,vec da odes na nekoliko misljenja, i da naravno uradis skener pluca, sto je sigurno sigurno je.
Nemoj cekati da prodje vec na vreme uradi sve pretrage, krvnu sliku...
Sve najbolje.
miu hvala ti na savjetu,,danas sam opet bila na kontroli,i on mi je rekao,da mi bronhitis prolazi,odnosno da se ne čuju više šumovi,nego samo pooštreno disanje,,,rekao mi je da ako mi ne bude bolje da će me poslati da slikam pluća,,,a nadam se da će mi to proći,,,pozZ,,,
Da li ste bili da snimite pluca i kavi su Vam rezultati?
Interesuje me,jer i ja sam nedavno imala vrlo slicne simptome,pa mi je posle RTG pluca i laboratorije postavljena dijagnoza upale plucne maramice. Popila sam dve "ture" antibiotika,isla na ceste kontrole i sada je sve ok.
Pozdrav i srecno!
pozdrav,,nisam bila na snimanju pluća,jer mi je doktor na kontroli rekao da mi bronhitis prolazi,a u slučaju pogoršanja simptoma da se obavezno javim za rtg,,meni je sad bolje,mislim još uvijek me boli dok dišem i pomalo kašljem suho,jučer mi je temparatura bila bila 37 sa 5,,a kako se dobije upala plućne maramice?jeste li vi imali temparaturu?mora li se boraviti u bolnici?hvala na odgovoru,,,
Drago mi je da Vam je bolje i zao mi je ako sam vas prepala,nije mi to bila namera. Zelela sam samo da podelimo iskustva.
Naime,meni je dr rekao da je moja upala plucne maramice najverovatnije virusnog porekla,izliv je bio veoma mali i sve je relativno brzo sanirano. Verujem da postoji mnogo izazivaca ove bolesti,a ja ne znam puno o tome.
Temperaturu nisam imala i nisam boravila u bolnici.
Pozdrav i srecno.
Niste me prepali,sve u redu. Drago mi je da ste mi napisali svoja iskustva.Javit ću vam ako dođe do nekih promjena.Zasad je u redu.Drago mi je da ste brzo sanirali bolest.Lijepi pozdrav...