elektroterapija, tens

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Gordana, NS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:23 pm

elektroterapija, tens

Post od Gordana, NS »

Molim za savet.
Imam izuzetno ozbiljnu skoliozu i lekari su podeljeni po pitanju operacije, verovatno s obzirom i na moje godine. Ponekad se osećam ok, ponekad, nakon dugog stajanja ili sedenja imam bolove u leđima. U nekoliko navrata išla sam na elektroterapije tzv tens i vežbe ( u jodnoj banji u Novom Sadu) i izuzetno su mi pomogli.
Međutim, terapije se dobijaju samo u trajanju 10 dana, privatno koštaju dosta i opet se vežbe moraju raditi kod kuće, vremena naravno mi uvek nedostaje zbog posla i obaveza oko deteta pa razmišljam o kupovini tens aparata za kućnu upotrebu.
Raspitala sam se i vidim da Prizma ima u ponudi ove aparate, kao i Herox ali me zanima mišljenje stručnjaka da li je pametno ove aparate koristiti sam i koji se preporučuje. Koliko sam primetila jastučići se stavljaju na bolna mesta, u trajanju od 15 minuta npr i u jačini koja je prihvatljiva tako da sam pomislila da kupovina aparata nije loša ideja.
Molim za savet i mišljenje.
Unapred hvala svima!
zanfir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 18, 2007 10:30 am

Post od zanfir »

Draga Gordana.
Tens mozete koristiti svakodnevno, i potpuno bezopasno, jer je regresivan postupak koji nema nepoželjnih posledica i navikavanja.
Tens se obicno ne sme da koristi kod ugradjenog pace makera, na oci, te u predelu stomaka ukoliko ste trudni.

Sretno!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Niste napisali koliko imate godina i koliki je stepen skolioze. Godine same po sebi ne predstavljaju neku smetnju za operaciju, osim sto je operacija "pipavija" i oporavak sporiji sto neko ima vise godina.

Sto se tice onoga da vam za vezbe vreme uvek nedostaje, morate imati na umu da su to jedina ledja koja imate i da morate i vi da ucestvujete u lecenju vezbama, a ne sve da prepustite aparatima i/ili hirurzima.
Odgovori