s

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

s

Post od vasa »

vec godinama imam problema -tj u jutarnjim satima-1-2 sata nakomn ustajanja se zakasljem i osecam da ne mogu da iskasljem (ponekad kao gubim vazduh) i to prodje -snimao sam pluca itd al sve je ok.
Nisam pusac-zadnjih 2 meseca pijem neki sirup ,,bronhi,,i uglavnom nemam problema al ako ne pijem 2-3 dana pocinje ponovo.
Neznam dali da mozda pojacam dozu(inace pijem po 1 kasiku ujutru i uvece) i dali moze nesto negativno da prouzrokuje-inace mislim da je sastav- bagremov med, polen i beli slez.
hvala
jos jedno-kad sam bio na moru nisam koristio sirup i nisam kasljao.
moze li biti alergija?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Moze to biti i alergija, ali i jos nekoliko plucnih i drugih bolesti. Potrebna Vam je najpre osnovna, a potom, eventualno, i slozenija dijagnostika - za pocetak, spirometrija, RTG pluca, alergorpobe, ORL pregeld eventualno, kao i pregled briseva guse i nos i sputuma. Takodje, fizikalni pregled (naravno), sa EKG-om. Tu bi se otprilike zavrsio nivo primarne dijagnostike (uz mogucu potrebu i za RTG-om gastroduodenuma), a potom - ako je neophodno, od izabranog lekara bi dobili uput za internistu-pulmologa, ili za nekog drugog uzeg specijalistu.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori