Bol ispod koljena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Blejd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 1:29 am

Bol ispod koljena

Post od Blejd »

Zdravo. Imam 26 godina. Visok 203cm. Trenirao kosarku do prije 3 godine. Od tada samo trcim jednom do 2 puta nedeljno.

Od nedavno mi se javio bol ispod lijevog koljena, i to negdje sa lijeve strane, iznutra. Traje vec par nedelja. Nekad zaboli jace, nekad manje. Nekad i kad samo setam. Nekad mogu trcati, nekad bas i ne mogu jer me zaboli na tom mjestu bas jako. Al'opet izdrzim nekako pa poslije i mogu. :)

I jos nesto, sto moze biti i uzrok...naime od kad je proslo ljeto i visoke temperature poceo sam pomalo trcati cross country - znaci sa usponima i padovima. Mozda sam tu nesto uspio istegnut ili sta znam...

Sta bi to moglo biti? :roll: Bol je kao da prikljestim neki zivac, tako nekako...
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Potrebno je da se uradi RTG snimak kolena. Vrlo je moguce da je doslo do lakseg ostecenja hrskavice, odnosno do njene upale - osteochondritis. Na RTg snimku se to ponekad moze videti, ali vrlo cesto i ne.
Najbolje je da se uradi dijagnosticko-terapijska operativna intervencija: artroskopija. E tu ce odmah da se vidi sta je u pitanju.
Terapija glasi: mirovanje, leda na koleno, Nimulid transgel 3x1 spolja namazati i utrljati.
Sve najbolje.
Blejd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 1:29 am

Post od Blejd »

Hvala!
Odgovori