Kifoza izleciva ili ...
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 15, 2007 11:33 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kifoza izleciva ili ...
Zdravo svima ja sam vlada imam 20 godina i mislim da imam kifozu na ledjima po svim simptomima.Bas sam u panicnom stanju zato sto sam cuo da moze da se poremeti rad organa i jos mnogo toga...Imam i pomalo izbacene grudi a kad se sagnem npr. da zavezem pertle izadje bas velika grba u grudnom delu kicme. Zanima me da li ima razloga za paniku i ako bi mogao neko da me strucno posavetuje (npr. neko ko se izlecio ili sl.) i da li je uopste izlecivo...kad duze stojim ispravljen osecam sve jaci bol... UNAPRED HVALA!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Za pocetak snimite kicmeni stub, i javite se na pregled kod ortopeda. Kifoza sama po sebi nije opasna, a izlecivost zavisi od stepena krivine. Blazi deformiteti se mogu korigovati vezbama, tezi deformiteti se ostavljaju kakvi jesu u stalne vezbe kako bi se moglo kako tako normalno ziveti, a najtezi deformiteti se podvrzu operacijama, kako bi organi kojima se onda poremeti mesto mogli normalno da funkcionishu. Cim Vi samo mislite da imate kifozu, onda je blagog stepena. Razloga za strah nema, ali pocnite sto pre da se bavite plivanjem koje je najbolji sport za kicmeni stub.
Sve najbolje.