Vitiligo7

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
colapfc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 5:59 pm

Vitiligo7

Post od colapfc »

Znam da vec postoje teme, ali zaista nemam vremena da ih iscitavam. Znam da se ne leci, ali me zanima da li je moguce bolest usporiti, ili jos bolje zaustaviti. K=Zanima me koji je tetman najefikasniji, ako moze da se izdvoji neki. Svako prica svoju pricu, a meni je dermatolog odreagovao otprilike zao mi je, ali... Ono sto je najneprijatnije jeste da sam ja dobio fleke policu. U principu nije strasno, ali saznanje da moze da se rasiri nije prijatno. Zanima me da li fleke vremenom sve vise blede? Zamolio bih da mi neko odgovori, jer mi je danas tek postavljena dijagnoza, pa sam jos pogubljen, a vec sam cuo 50 razlicitih prica. Jos jednom se izvinjavam zbog ponovljene teme!
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

moja cerka ima vitiligo od proslog leta i zahvatio j edobar deo tela .....ne i lice.....mesecima sam joj mazala protopic i nista ...samo dzaba bacene pare.....koristili smo jos dosta raznih krema(placental...neke domace preparate....) i nista nije pomagalo.....sve dok mi jedan gospodin bas preko neta nije rekao sledece......izgnjecite beli luk i mazite se njim neka odstoji na mestima oko 5 min onda isperite sledecim rastvorom:u litar sljivovice ili komovice stavite 8 supenih kasika kantariona i to da vam stoji 20 dana na toplom uz povremeno muckanje......
i na kraju se mazite uljanim ad kapima........
dok vam se rakija ne napravi moze samo luk i ad kapi....
uzasno je delotvorno tj.ja moju cerku koja ima tri godine mazem od jula i recimo da se nekih 40 % fleka povuklo nestalo .......doduse bili smo i na moru leti je delotvornije jer i sunce pomaze......
jos bi joj dala neki caj da joj pomogne i iznutra bilo bi brze......
pa ako neko zna nesto neka kaze........
Odgovori