Nedostatak vazduha

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
Vazduhoplovac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 11:16 am

Nedostatak vazduha

Post od Vazduhoplovac »

Imam 38 godina a već sedmu godinu problem sa alergijom na Ambroziju. Na simptome (užasno curenje iz nosa, suzenje očiju kijanje u serijama i grozno grebanje u grlu) sam se navikao pa sam tako bio spreman da i ove godine "odrobijam" mesec i po dana tj. od polovine avgusta do kraja septembra koliko me obično muči alergija. Najviše od svega me je mučio zapušen nos (ne umem da dišem samo na usta pa se davim kad mi je nos zapušen) ali sam to uspešno rešavao Olynth sprejom.

Međutim, ove godine mi se dešava nešto sasvim novo. Naime sve je počelo kao i obično ali je izostalo grebanje u grlu. A zatim sam dobio veoma neprijatne probleme sa disanjem. Čak i kad mi je otpušen nos meni nedostaje vazduha. Ja normalno dišem (mada često ne mogu da udahnem dovoljno duboko) ali mi konstantno nedostaje vazduha. Ovo sam pripisao pogoršanju alergije ali obzirom da nisam reagovao na terapiju (presing, aerius,čak mi ni injekcija Lemoda ništa nije pomogla) pomislio sam da je u pitanju nešto drugo.

Naime pre nekih pet godina dijagnostikovano mi je hronično zapaljenje želuca i dvanaestopalačnog creva kao i hiatus hernia (gastroskopijom). Na tegobe sam navikao i uspešno ih kontrolisao povremenom upotrebom Ranisana ili Rupuruta mada lekove retko koristim, samo kad me baš muči kiselina.

Interesuje me da li je moguće da je došlo do pogoršanja hiatus hernije i da je ona uzrok problema sa disanjem koje me užasno opterećuje.

Kako je moguće utvrditi da li su problemi nastali pogoršanjem alergije ili ih uzrokuje hernia?

Da li se kod nas radi hirurško lečenje hernije i kakva je prognoza posle operacije (da li simptomi nestaju i da li je moguće da se hernija opet pojavi)?

Veliko hvala na odgovoru!!!
Jelena1985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:00 am

Re: Nedostatak vazduha

Post od Jelena1985 »

Vazduhoplovac napisao: Međutim, ove godine mi se dešava nešto sasvim novo. Naime sve je počelo kao i obično ali je izostalo grebanje u grlu. A zatim sam dobio veoma neprijatne probleme sa disanjem. Čak i kad mi je otpušen nos meni nedostaje vazduha. Ja normalno dišem (mada često ne mogu da udahnem dovoljno duboko) ali mi konstantno nedostaje vazduha. Ovo sam pripisao pogoršanju alergije ali obzirom da nisam reagovao na terapiju (presing, aerius,čak mi ni injekcija Lemoda ništa nije pomogla) pomislio sam da je u pitanju nešto drugo.
Da ne bih otvarala novu temu, nastavicu na ovu, nadam se da je to u redu. Ja imam isti problem, s tim da nikad nisam imala nikakve alergije, niti gore navedene bolesti. Zadnjih nekoliko dana jednostavno ne mogu udahnuti vazduh dovoljno duboko, sto se kaze "do stomaka". Udahnem, ali jako tesko, nemam nikakvih bolova u grudnom kosu, vec jednostavno ne mogu udahnuti vazduh i kada uspijem udahnuti, opet osjecam kao da mi nedostaje jos vazduha. Da li sam mozda alergicna na nesto? Ili je razlog za to mozda stres, nervoza i sl? Inace, imam 22 godine.
Jelena1985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:00 am

Post od Jelena1985 »

Vazduhoplovac napisao: Međutim, ove godine mi se dešava nešto sasvim novo. Naime sve je počelo kao i obično ali je izostalo grebanje u grlu. A zatim sam dobio veoma neprijatne probleme sa disanjem. Čak i kad mi je otpušen nos meni nedostaje vazduha. Ja normalno dišem (mada često ne mogu da udahnem dovoljno duboko) ali mi konstantno nedostaje vazduha. Ovo sam pripisao pogoršanju alergije ali obzirom da nisam reagovao na terapiju (presing, aerius,čak mi ni injekcija Lemoda ništa nije pomogla) pomislio sam da je u pitanju nešto drugo.
Da ne bih otvarala novu temu, nastavicu na ovu, nadam se da je to u redu. Ja imam isti problem, s tim da nikad nisam imala nikakve alergije, niti gore navedene bolesti. Zadnjih nekoliko dana jednostavno ne mogu udahnuti vazduh dovoljno duboko, sto se kaze "do stomaka". Udahnem, ali jako tesko, nemam nikakvih bolova u grudnom kosu, vec jednostavno ne mogu udahnuti vazduh i kada uspijem udahnuti, opet osjecam kao da mi nedostaje jos vazduha. Da li sam mozda alergicna na nesto? Ili je razlog za to mozda stres, nervoza i sl? Inace, imam 22 godine.
Che Guevara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 4:25 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Che Guevara »

Jelena1985 napisao:
Idite kod specijaliste za pulmologiju. Meni je bas u 22 (pre 2 god) godini utvrdjena bronhijalna astma, isto tako tesko disanje, ne mogu duboko da udahnem... Kod mene je to genetski, pokojna majka je imala, i posle njene smrti od stresa jer sam ostao sam je izasla na povrsinu. Sve vise testova govore da je astma zapravo psihosomatska bolest.... Ne kazem da vi imate, verovatbo nemate al idite sto ranije da se ne razvije u nesto drugo...
Odgovori