30 godina - hronična upala prostate

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Nemos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 4:56 pm

30 godina - hronična upala prostate

Post od Nemos »

Imam 30 godina i hroničnu upalu prostate duže od godinu dana. Doktor mi je prepisao alfa blokator Alfapres i taj lijek me bukvalno održava u životu svo ovo vrijeme. Najprije sam uzimao po 1 mg dnevno, ali se stanje pogoršalo i sada pijem po 2 mg. Kada lijek redovno pijem bolove gotovo da uopšte nemam, ali ne smijem ni da pomislim da prestanem sa uzimanjem. Ovih dana sam pokušao da se vratim na 1 mg, ali su se odmah vratili i bolovi iznad penisa (često oštar bol koji podsjeća na osjećaj uboda insekta), te bolovi lijevo i desno od testisa (tj. između testisa i nogu).
Od ljeta pijem i neke čajeve koje pravi poznati travar ovde u Banjaluci i u prvom periodu su mi pomogli, ali onda sam, nakratko, napustio savjet da ne smijem da pijem alkohol i sve što sam napredovao se vrlo brzo vratilo na staro. Od tada nemam napretka.
Nemam volju da idem kod nekog novog urologa u Banjaluci jer je moje iskustvo da su prilično neljubazni i da ne znaju šta rade kada je u pitanju prostata. Kod takvih ljekara mi se ne radi uopšte bris uretre niti drugi pregledi, jer mi je to samo maltretiranje a pročitao sam na internetu da u 95% slučajeva nikakav bakteriološki uzrok ne bude pronađen. Pronašao sam da u svijetu postoji nekoliko specijalizovanih klinika koje se bave prostatitisom i koje ga prilično uspješno liječe. Najbliža je u Italiji, kod izvjesnog doktora Federico Guercini.
Zanima me da li je neko od vas forumaša imao iskustvo ili bar čuo za nekog dobrog doktora u Srbiji koji se bavi ovim problemom i koji postiže dobre rezultate? Sjećam se da sam prije koju godinu pronašao web stranicu nekog doktora koji je, navodno, postizao dobre rezultate, ali sada nikako više ne mogu da je pronađem.
Simptomi mi se lagano pogoršavaju, prognoza izlječenja je sumorna i hvataju me apatija i strah od toga šta će mi donijeti godine koje dolaze.
Odgovori