jako zabacivanje glavice u nazad
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ne znam zasto se uvek na ovakvim forumima neko nadje pametan da psuje vice u grdi kada vec zna kako kaze da neko nije u pravu. Zar ne postoji vise moc govora i pametno smisljenih reci nego kao sto terapeut rece ....i slicne budalastine.....Zbog cega tako i na taj nacin..Ako ste vi ,terapeute, besni vi to izbacite onde gde treba ( glavom u zid ako za bolje ne znate ) a ovde se govori razumno i pristojno.I ako vec za bolje znate postoji nacin da se to kaze. Izraz budalastine nije dobronameran a ja sa svojom bebom nisam isla kod lokalne vracare vec kod fizijatra koji ima diplomu za to sto radi kao i dugogodisnje iskustvo . Prema tome cascavajte vi svoje kolege takvim izrazima ali kada pisete i odgovarate majkama na ovakvim forumima treba da pazite na recnik tj. na nacin na koji cete skrenuti paznju da je nesto pogresno.
Zaista se izvinjavam ako sam povredila necija osecanja nije mi bila namera.Ukoliko je izraz budalastine izazvao neprijatnost onda je to posledica nesrecno izabranog opisa za peskire,enciklopedije,raznorazne kutije,podmetace.upirace,jorgane.....koje sam imala prilike da vidim da majke aplikuju.
Vasa reakcija na moj post ukazuje na tipicnu reakciju svake majke koja se drzi preporucenog saveta,te shvatam da moja kategorizacija istog ne moze u vama izazvati odobravanje.
U svakom slucaju izvenjenje stoji kao i pozdrav mladim majkama......
Vasa reakcija na moj post ukazuje na tipicnu reakciju svake majke koja se drzi preporucenog saveta,te shvatam da moja kategorizacija istog ne moze u vama izazvati odobravanje.
U svakom slucaju izvenjenje stoji kao i pozdrav mladim majkama......

Pedijatar je bio u pravu,drzanje glavice se ne tolerise do cetrvrtog meseca nego se sa pozicioniranjem i vezbama pocinje od prvog dana ako problem postoji.kaca 33 napisao: Pedijatar nam je rekao da treba da ide kod fizijatra na vezbe a fizijatar je rekao posle pregleda da nema potrebe da radi vezbe jer se to kao i drzanje glavice tolerise do negde cetvrtog meseca. I stvarno je tako negde i prestalo i ona je ucvrstila glavicu. Jedino, kada smo .......
Glava ide unazad zato sto je tonus misica jaci,a to nije isto sto i jaci misic.
Vezbati bebu ruke gore dole ili levo desno i masirati mozete ukoliko dete
nema nikakav problem ,ukoliko je dete prevremeno rodjeno ili ima bilo kakav problem vezan za posturalne reakcije i motorni razvoj dodatno cimanje mu nije potrebno vec pravi kineziterapijski program koji obuhvata obuku majke o pravilnom polozaju bebe u krevetcu,pri drzanju,prepovijanj,hranjenju itd....itd....Pozdrav
Mozda ce vam ovi linkovi pomoci ........
http://www.poliklinika.org/normalni_razvoj.htm
http://www.beba.ba/razvoj.htm
http://www.centarsm.co.yu/SavetiBebeRan ... avanje.htm
http://www.yumama.com/tabelerazvoja/index.php
http://www.poliklinika.org/normalni_razvoj.htm
http://www.beba.ba/razvoj.htm
http://www.centarsm.co.yu/SavetiBebeRan ... avanje.htm
http://www.yumama.com/tabelerazvoja/index.php
E ovakav odgovor mi se mnogo vise svidja nego onaj prvi. Linkove cu sigurno da pregledam a sto se tice nase bebe ona sada ima pet meseci i , na srecu, nema nikakvih problema sa misicima ili tonusom misica kako vec...
A citajuci vas odgovor i slusajuci pedijatra i fizijatra sve je toliko pomesano da normalan covek zaista ne bi znao sta da radi. Inace, i od neurologa smo dobijali neke kontradiktorne informacije: kao to da beba moze da pije obicno mleko sa sest meseci ali da ga nikako ne treba ljubiti, i da mu do godinu dana treba iskuvavati vodu koju pije kao i flasice i cucle ( i to po petnaest minuta),dok nam je pedijatar rekao da je najbolje da pije adaptirano mleko do godinu dana ( pa cak postoje formule i za kasnije) a vec od tri meseca mu se moze davati flasirana voda. Naravno, iskuvavanje nije potrebno jer ono vec sad gura sve u usta pa je to uzaludno...i td. i td. Kao i da treba poceti sa davanjem nemlecne hrane od cetvrtog meseca a neki kazu ne nikako pre sestog pa se covek isprepada kao da ce nesto strasno detetu da se desi ako krene ranije.Da ne pricam o ogromnoj polemici koja se vodi u vezi vakcina!
Ovo nema puno veze sa zabacivanjem glavice ali ima sa konfuzijom koja se svakoj novopecenoj majci stvara kada zeli da svom detetu priusti kvalitetno odrastanje. Zbog toga sam i rekla da bi vi terapeuti, lekari i svi koji se bavite bebama trebalo da usaglasite misljenja da ne bi dolazilo do budalastina i ostalih gluposti a verujte da bi tada i nama zivot i odrastanje nase dece bio mnogo laksi i sredjeniji.
A citajuci vas odgovor i slusajuci pedijatra i fizijatra sve je toliko pomesano da normalan covek zaista ne bi znao sta da radi. Inace, i od neurologa smo dobijali neke kontradiktorne informacije: kao to da beba moze da pije obicno mleko sa sest meseci ali da ga nikako ne treba ljubiti, i da mu do godinu dana treba iskuvavati vodu koju pije kao i flasice i cucle ( i to po petnaest minuta),dok nam je pedijatar rekao da je najbolje da pije adaptirano mleko do godinu dana ( pa cak postoje formule i za kasnije) a vec od tri meseca mu se moze davati flasirana voda. Naravno, iskuvavanje nije potrebno jer ono vec sad gura sve u usta pa je to uzaludno...i td. i td. Kao i da treba poceti sa davanjem nemlecne hrane od cetvrtog meseca a neki kazu ne nikako pre sestog pa se covek isprepada kao da ce nesto strasno detetu da se desi ako krene ranije.Da ne pricam o ogromnoj polemici koja se vodi u vezi vakcina!
Ovo nema puno veze sa zabacivanjem glavice ali ima sa konfuzijom koja se svakoj novopecenoj majci stvara kada zeli da svom detetu priusti kvalitetno odrastanje. Zbog toga sam i rekla da bi vi terapeuti, lekari i svi koji se bavite bebama trebalo da usaglasite misljenja da ne bi dolazilo do budalastina i ostalih gluposti a verujte da bi tada i nama zivot i odrastanje nase dece bio mnogo laksi i sredjeniji.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 12:45 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 7:19 am
Centar za zdravo potomstvo
Za sve riziko bebe i razvojne poremecaje se mozete obratiti i Centru za zdravo potomstvo. Habilitacijski i rehabilitacijski rad sa decom u "Centru za zdravo potomstvo" (sad u Sokobanjskoj 13, Tel. 063/373-271) je izuzetan, zbog originalne koncepcije INEGRALNOG i INTEGRATIVNOG pristupa tima eksperata i originalne metode "VILAN" (ciji je autor Prof.dr Vera Ilankovic). Bila sam sa detetom u svim navedenim ustanovama (koje su dobre), placala debelo razne "terapeute", kvazi-terapeute i nadri-terapeute (ciji je "tretman" zbog neznanja KRIMINALAN i opasan po decu!), ali je nacin i efikasnost tretmana dece i porodice u "Centru za zdravo potomstvo" na svetskom nivou. Nazalost tesko se dolazi na red, jer je "Centar" prebukiran, ali treba biti uporan i riziko-bebu treba ukljuciti u tretman sto je ranije moguce!
Заиста нема смисла да радите то што радите, али пошто са политичким прелетачима обичан човек тешко може да се избори мени остаје само да упозорим родитеље.
УПОЗОРЕЊЕ!!!!!!!!
Драги родитељи,
форум као и интернет уопште није место где би требали да сазнајете информације овог типа. Оно што треба да урадите је да идете редовним путем, значи: треба прво да се обратите свом педијатру, педијатар ће након прегледа да вам каже шта треба да урадите. Имајте поверења у наш систем који није сјајан али се сви здравствени радници свакако труде да га учине бољим. Немогу себи да објасним да неко може више да верује "перицималом", "терапеуту2", жики, мики, пери, лази, а не свом лекару који има име и презиме и одговоран је пред законом и судом части за своје поступке. Нека нам Бог свима да снаге да превазиђемо искушења која су пред нама. Амин.
УПОЗОРЕЊЕ!!!!!!!!
Драги родитељи,
форум као и интернет уопште није место где би требали да сазнајете информације овог типа. Оно што треба да урадите је да идете редовним путем, значи: треба прво да се обратите свом педијатру, педијатар ће након прегледа да вам каже шта треба да урадите. Имајте поверења у наш систем који није сјајан али се сви здравствени радници свакако труде да га учине бољим. Немогу себи да објасним да неко може више да верује "перицималом", "терапеуту2", жики, мики, пери, лази, а не свом лекару који има име и презиме и одговоран је пред законом и судом части за своје поступке. Нека нам Бог свима да снаге да превазиђемо искушења која су пред нама. Амин.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 7:19 am
"Religiozna"!
Nije moguce da je osoba sa tako poganim jezikom religiozna!?
Meni sad tu nesto nije jasno:
vi, terapeute, onomad pomenuste neke budalastine o fizijatru koji je pregledao moje dete a ima i ime i prezime i odgovoran je pred zakonom ...itd... a sad nemojte da verujete pericimalom, terapeutu, ziki,miki i sl.....
Mislim da nema razloga za svadju jer je svako rekao ono sto misli i mi smo to procitali....
vi, terapeute, onomad pomenuste neke budalastine o fizijatru koji je pregledao moje dete a ima i ime i prezime i odgovoran je pred zakonom ...itd... a sad nemojte da verujete pericimalom, terapeutu, ziki,miki i sl.....

Mislim da nema razloga za svadju jer je svako rekao ono sto misli i mi smo to procitali....

Драга мама са надимком "kaca 33",
опростите милим вас због забуне коју сам изазвао лошим одабиром надимка. Рагистровао сам се на брзину када сам видео рекламу од које ми се превртало у стомаку. Дакле ја нисам тај који је спомињао физијатра и глупости у вези са истим већ колегиница са надимком "терапеут" мој надимак поред има двојку "терапеут2". Опростите још једном и желим вам све најбоље.
опростите милим вас због забуне коју сам изазвао лошим одабиром надимка. Рагистровао сам се на брзину када сам видео рекламу од које ми се превртало у стомаку. Дакле ја нисам тај који је спомињао физијатра и глупости у вези са истим већ колегиница са надимком "терапеут" мој надимак поред има двојку "терапеут2". Опростите још једном и желим вам све најбоље.
Izvinite i vi - nenamerno moja greska!
Medjutim, i dalje stoji problem kome verovati...i zbog cega ne verovati?
A kazete da ne treba verovati nikom pa cak ni vama
Molim vas, objasnite o cemu se radi?
Zbog cega ste vi protiv te metode "VILAN" i doticne prof.dr Vere Ilankovic?
Napominjem da zaista ne znam ko je doktorka i nisam iz Beograda ali me zainteresovala polemika, blago receno
, izmedju vas.
A isto bih molila i da pericamali objasni u cemu se sastoji ta originalna metoda "VILAN" jer kako rekoste vase dete je bilo podvrgnuto toj metodi pa u cemu se ona sastoji? Ja sam, kao sto se vidi, laik i volela bih da znam nesto vise o tome.
Pozdrav!
Medjutim, i dalje stoji problem kome verovati...i zbog cega ne verovati?
A kazete da ne treba verovati nikom pa cak ni vama

Molim vas, objasnite o cemu se radi?
Zbog cega ste vi protiv te metode "VILAN" i doticne prof.dr Vere Ilankovic?
Napominjem da zaista ne znam ko je doktorka i nisam iz Beograda ali me zainteresovala polemika, blago receno

A isto bih molila i da pericamali objasni u cemu se sastoji ta originalna metoda "VILAN" jer kako rekoste vase dete je bilo podvrgnuto toj metodi pa u cemu se ona sastoji? Ja sam, kao sto se vidi, laik i volela bih da znam nesto vise o tome.
Pozdrav!

Ипак мислим да сам ја крив за ту забуну тако да Ви немате потребе да се извињавате. Такође изгледа да сам Вас збунио око још неких ствари па ћу покушати да их појасним.
Када сам рекао да неверујете никоме на форуму и интернету уопште, мислио сам на медицинске савете, што значи кад вас нешто боли идите код лекара (то је пријатељски или братски савет), а не да Вам ја неки тамо "непознати" преко форума кажем шта вам је и како да то излечите и коме конкретно да се обратите. Зашто? Зато што ако сам Вас погрешно саветовао биће "ко ме је оно саплео у мраку пре 5 година", али онда може бити касно.
Немам ништа априори против ВИЛАН методе, такође немам ништа против проф. др. Вере Иланковић као стручњака. Са друге стране имам много тога против начина на који се рекламира на овом форуму пред лаицима. Претпостављам да ће Вам бити јасније ако погледате тему на којој сам покушао да добијем објашњење за такву рекламу.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=6717
Када сам рекао да неверујете никоме на форуму и интернету уопште, мислио сам на медицинске савете, што значи кад вас нешто боли идите код лекара (то је пријатељски или братски савет), а не да Вам ја неки тамо "непознати" преко форума кажем шта вам је и како да то излечите и коме конкретно да се обратите. Зашто? Зато што ако сам Вас погрешно саветовао биће "ко ме је оно саплео у мраку пре 5 година", али онда може бити касно.
Немам ништа априори против ВИЛАН методе, такође немам ништа против проф. др. Вере Иланковић као стручњака. Са друге стране имам много тога против начина на који се рекламира на овом форуму пред лаицима. Претпостављам да ће Вам бити јасније ако погледате тему на којој сам покушао да добијем објашњење за такву рекламу.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=6717