Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Pre cetri dana sam vozeci bicikl doziveo sudar s automobilom, pao sam i jedina posledica bio je bol u kolenu. Nemam nikakve posekotine pa zato mislim da je povreda nastala tako sto me je bicikl udario s unutresnje strane levog kolena, plus je moguce da je doslo do uvrtanja noge jer koristim spd pedale sto je nesto slicno vezovima na skijama. Iste veceri na Banjici mi je snimljeno koleno i nije bilo lomova a doktor me pitao da li hocu gips i na moj odrecan odgovor rekao da mi nije nista i da idem kuci,bez fiksiranja,bez zavoja. Do ujutro koleno je nateklo i ne mogu u potpunosti da ga savijem niti ispravim. Predpostavljam da su u pitanju ligamenti ali me interesuje kako da se ponasam,,koliko je teska povreda,i da li treba da preduzmem jos neke mere osim zavoja,leda i tome slicnih stvari koje sam primenjujem. Napominjem da mogu da se oslonim na nogu uz lagani bol i zatezanje duz citvog lista,kao i da osecam bol i bez pomeranja noge sto je posebno izrazeno nocu. Takodje osecam i potrebu da istezem nogu nakon cega bol oslabi.[/b]
Stavljajte led na koleno, mazite Rheumon gel recimo, i uzimajte nekoliko dana analgetike. Nakon 2-3 nedelje, javite se ortopedu obavezno, da Vam ponovo pregleda koleno i da se vidi da li je doslo do povrede nekih struktura u kolenu a koje se u prvi mah ne mogu jasno registrovati.
Zahvaljujem na odgovoru i savetima. 'Doktor' koji me je 'pregledao' a da pri tom nije ni na sekund pogledao koleno,čak mi nije dao ni papir na kome se piše dijagnoza,a rentgenski snimak mi je dao onako,kako on reče 'za uspomenu'.