voda u kolenu-pomoc

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
PIPICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 12:04 pm

voda u kolenu-pomoc

Post od PIPICA »

Do sada sam imala problema sa vodom u kolenu pa me zanima da li to moze da se javi usled nekog stresa i da li je opasno.
PIPICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PIPICA »

Ne mogu da verujem da niko nije imao slican problem ! Molim za savet sve koji nesto znaju o pojavi vode u kolenu!!!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Da stres ponekad moze da bude okidac, ali nikako i uzrok. Uzroci su najrazlicitiji, ali treba krenuti od najverovatnijih. Ako niste imali nikakvu povredu, uzrok moze da bude neka hronicna upala, ili je u pitanju reumatoloska stvar. Recimo da sam sada samo banalizovao stvari, jer inace uzroka ima mnogo.
Za pocetak, uradite sledece stvari: RTG snimak oba kolena sa i bez opterecenja AP i profil, a od laboratorije: SE, KKS, glikemija, acidum uricum, hepatogram, nefrogram, fibrinogen, reuma faktori.
Bilo bi jako dobro da se uradi punkcija kolena, da se izvadi tecnost i da se posalje na analizu.
Javite se sa rezultatima pa da vidimo sta moze dalje da se vidi.
Sve najbolje.
PIPICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PIPICA »

Meni se pocetkom ove godine pojavila voda u kolenu pracenja otokom. Bila sam kod lekara radila UZ i izvadjena mi je voda . UZ mi je bio ok i voda koja je izvadjena bila je ok. Od tada nisam imala probleme ali sada mi se cini kao da opet imam neke tegobe.Mozda sam se i istripovala .Preventivno mazem No-Dol i stavljam led. Pitala sam da li stres ima veze sa tim zato sto sam u protklih mesec dana imala neke probleme a i mislim da mi je doktor rekao da to ima neke veze.
U svakom slucaju hvala na pomoci i savetima.
PIPICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PIPICA »

Meni se pocetkom ove godine pojavila voda u kolenu pracenja otokom. Bila sam kod lekara radila UZ i izvadjena mi je voda . UZ mi je bio ok i voda koja je izvadjena bila je ok. Od tada nisam imala probleme ali sada mi se cini kao da opet imam neke tegobe.Mozda sam se i istripovala .Preventivno mazem No-Dol i stavljam led. Pitala sam da li stres ima veze sa tim zato sto sam u protklih mesec dana imala neke probleme a i mislim da mi je doktor rekao da to ima neke veze.
U svakom slucaju hvala na pomoci i savetima.
Odgovori