U pitanju je II faza???

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
borkos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 9:31 pm

U pitanju je II faza???

Post od borkos »

Tartufa,
prvo se izvinjavam sto sam tek sad proverio da li je bilo odgovora na moje pitanje.
Mozes li mi objasniti na osnovu cega si sa onom dijagnozom zakljucio da je IV stadijum, jer su i neki od doktora sa kojima smo pricali govorili o tome da je moguce da je rec o nekoj poodmaklijoj fazi, uprkos izvestaju sa patohistoloske analize po kome je u pitanju II faza, s' time da je meni, bar do sada, bilo potpuno besmisleno sumnjati u te rezultate. Jednostavno, neko je strucan da tu analizu izvrsi i on je to odradio.
Kao potpunom laiku za mene je ono G-2 u dijagnozi znacilo da je u II stadijum.
Bronhoskopija je radjena otprilike 2 nedelje pre biopsije bubrega, tako da ne verujem da je bolest mogla tako brzo da uznapreduje.
Koliko god to nezahvalno bilo, moram te zamoliti za prognozu.
pozdrav
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tartufa »

Dragi Borkos ,
karcinom pluća koji je do udaljene metastaze ( u slučaju tvog oca- u bubregu) se svrstava u IV klinički stadijum bolesti- BEZ OBZIRA da li je u pitanju veliki tumor( na snimku pluća ) ili je u pitanju "samo mala promena" (znači- kad se već karcinom raširi u udaljene organe kao što su jetra, mozak, kosti, bubreg , nadbubreg...itd..., bez obzira na njegovu veličinu, podrazumeva se da ima veliki MALIGNI potencijal i da ga ne vredi operisati- jer je već još negde "odaslao" metastastske ćelije! Pozz
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tartufa »

Dragi Borkos ,
karcinom pluća koji je dao udaljene metastaze ( u slučaju tvog oca- u bubregu) se svrstava u IV klinički stadijum bolesti- BEZ OBZIRA da li je u pitanju veliki tumor( na snimku pluća ) ili je u pitanju "samo mala promena" (znači- kad se već karcinom raširi u udaljene organe kao što su jetra, mozak, kosti, bubreg , nadbubreg...itd..., bez obzira na njegovu veličinu, podrazumeva se da ima veliki MALIGNI potencijal i da ga ne vredi operisati- jer je već još negde "odaslao" metastastske ćelije! Pozz
Odgovori