POMOC. fraktura pete

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
miki29
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 12:22 am

POMOC. fraktura pete

Post od miki29 »

Molio bih sve dobre ljude koji znaju kako da mi mi pomognu savetom sta mi je najpametnije uraditi.

Naime polomio sam petu, 5 nedelja sam bio u gipsu, kada su ga skinuli misic je atrofirao noga mi je kao stapic, ne mogu da ispravim stopalo, otok nije splasnuo i ne postoji varijanta da se oslonim.

Da li postoji neka vezba za misice ili terapija za brze zarastanje kostiju.

Hvala Unapred
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

A,sta mislis o tome da posetis fizijatra?
On ce ti prpisati fizikalnu terapiju koja sadrzi elektroterapiju,vezbe za misice koji su atrofirali,led i/ili tejping za otok i naravno obuku hoda bez oslonca na tu petu.
Ovo je ozbiljan zdravstveni problem koji bez strucne pomoci ne mozes resiti.Pozdrav...
miki29
Novi član
Novi član

Post od miki29 »

Hvala na odgovoru, od ponedeljka krecem na fizikalnu.
Postavio sam pitanje iz razloga stto mije doktor posvetio ukupno 2 min, i nista mi nije rekao ni sta da mazem ni kako da se dalje ponasam.
Nogu su mi slikali jednom kad sam je polomio i vise nisu, kako oni kazu da me ne ozrace.
Iskreno prvi put lomim neku kost i nemam iskustva o tome zato sam se obratio ovde na forum jer kod nas na ortopediji ne mozes da dobijes nikakve informacije.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Steta sto snimak nije napravljen posle skidanja gipsa.

Verovatno ce fizijatar traziti novi snimak da bi video koliko sme da vas optereti u pocetnoj fazi.
miki29
Novi član
Novi član

Post od miki29 »

Hvala Veljko, to ni meni nije jasno zasto nije napravljen novi snimak. Uradili su totalno Kontradiktorne stvari.
Prvo su mi stavili longetu 7 dana sa komentarom na petu se ne stavlja gips a posle 7 dana stavise mi cirkulani gips do kolena.

Platicu na Vma nove preglede i snimke ako je njima ovo rutinski prelom meni nije.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Sto se tice gipsa, stvar je u redu. S obzirom da nekoliko dana posle preloma moze da se razvije veliki otok, bolje je prvih nekoliko dana da se nosi longeta, a potom da se stavi zatvoreni gips.
Odgovori