Operacija discus hernije

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

kingof
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 10:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od kingof »

Sandra napisao:Prvo, puno hvala na savjetu. A točna dijagnoza je: Laminectomia interarcualis L4-L5. Discectomia. Nakon operacije uspostavljena je i paresis n.peronei...na operaciji sam završila nakon što sam se potpuno ukočila, a MR je ukazala na stenozu spinalnog kanala u nivou L4-L5 dorsolateralnu diskus herniju s desne strane.

Zbilja se nastojim pridržavati svih uputa kirurga i redovito vježbam, a idem i na terapije strujom i ultrazvukom. Osim nemogućnosti sjedenja (tj. tog trnjenja noge i tupe boli u kralježnici), povremeno me boli i lijeva noga i to isto onako kako me je boljela desna prije operacije. Pretpostavila sam da mi je to zboga toga što sam se dugo koristila jednom štakom, tj. što sam se više oslanjala na lijevu stranu. Sad kad sam se riješila štake, malo je bolje, ali pod uvjetom da ne hodam dugo.
Voljela bih se vratiti na posao, ali se bojim da si zbog svoje nestrpljivosti dodatno sve ne zakompliciram, pogotovo što me sve to još zbilja boli, a na radnom mjestu uglavnom moram sjediti.
oce li mi neko objasniti sta je to kinezi terapija molim vas... i ispadanje stopala,znam da mi stopalo nekad toliku otrne osecam da mi gori ovo je ludnic od bolova ali to mi nije jasno sta jos moze da mi se desi sa discus hernijom,
diskus najgore zlo koje moze da se nekome desi
Odgovori