Nos mi je stalno zapusen a kapi koristim bez prekida vec mesecima (verovatno je to uzrok sve cesce pojave tragova krvi na maramici kad duvam nos). Niz zdrelo mi se evo vec pune tri godine neprekidno sliva neki sekret (moja je pretpostavka da je to iz sinusa, i da odatle sve krece, tj. da taj sekret ponovo inficira grlo i lako lancano), cesto imam glavobolje, a na grlu sa strane imam neke natekline na kojima su stalno gnojni cepovi. Kad se cep jako uveca, nekako se otkine (par puta sam ga cak i iskasljala) a umesto njega pocne da se stvara novi, i opet u krug. Cesto ostanem bez glasa, a temperatura svaki cas povisena (doduse blago povisena). Sad imam i osecaj da mi nesto „stoji“ nize u grlu, smeta mi kad gutam.
Svaki put kad odem kod lekara oni se kao zgranu kako je sve to upaljeno i daju mi antibiotik po slobodnom nahodjenju. Posle prve (nedelotvorne) kutije krene lanac pogadjanja. Pokusaju drugi, treci pa ... Rezultat tog lecenja metodom „pokusaj-pogreska“ je moja iscrpljenost (psiho-fizicka) i zaradjena alergija (za sada) na bactrim, da ne pominjem vec ocajanje, bol u zeludcu od silnih lekova, i druge propratne pojave.
Sve to je toliko neozbiljno... A sto bi oni i bili ozbiljni, kad je moj zivot u pitanju a ne njihov. Nekoliko puta sam sama uradila u privatnoj lab briseve guse i nosa i nema bakterija (kako i da ih bude posle tolikih antibiotika), a meni je i dalje lose

Sta da radim? Ima li neko savet, please!?!