Ureaplasma Urealyticum i Chlamidia trachomatis Ag

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Ureaplasma Urealyticum i Chlamidia trachomatis Ag

Post od fedja »

ok, dakle sve je pocelo sa tim da sam osetio peckanje pri mokrenju, blagi svrab u mokracnoj cevi i primetio sam jako jako malo bezbojno-belicaste tecnosti iz penisa...
odneo sam urin na analizu nije bilo bakterija, zatim sam u laboratoriji HEXA LAB uradio bris uretre, bris Mycoplasma, Ureaplasma Urealyticum, bris Chlamydia trachomatis i dobio sledece rezultate:

Mycoplasma hominis - NALAZ NEGATIVAN
Bris uretre - PATOGENE BAKTERIJE I GLJIVICE NISU IZOLOVANE
Ureaplasma Urealyticum: vise od 100 000 CCU/ml

Antibiogram Ureaplasma Urealyticum

DOXYCYCLINE S
PRISTINAMYCIN S
ROXYTHROMYCIN S
AZITROMYCIN S
JOSAMYCIN S
CIPROFLOXACIN R
OFLOXACIN I
TRIMETHOPRIM+SULFA R
LINCOMYCIN R
ERYTHROMYCIN S

Chlamydia trachomatis Ag
rezultat: POZITIVAN
jedinica: /
referentne vrednosti: negativan
metoda: ELISA

sutra nosim nalaze urologu (prof. Veliboru Markovicu u Uromedica), ali me zanima vase misljenje posto vidim da je dosta ljudi imalo iskustva sa ovim, a ja se prvi put susrecem sa ovako nechim... naravno, zanima me i koliko je sve ovo ozbiljno...
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

ok bio sam kod urologa (prof Markovic, poliklinika Uromedica) i dobio sledecu terapiju:

prvi dan posle rucka 4 kapsule Hemomicina odjednom
drugi dan posle rucka 2 kapsule Hemomicina odjednom
posle toga 7 dana Dovicin 2x1 kapsula(ujutru/uvece)

kontrola brisa 3 nedelje nakon terapije

molim vas, zeleo bih da cujem vas komentar na terapiju... brine me duzina trajanja jer sam video da mnogi na forumu piju i po 20 - 30 dana... pitao sam profesora za to, ali on mi je odgovorio da je propisana terapija adekvatna... isto tako me brine i to sto moram prvi dan da roknem 4 kapsule hemomicina... bojim se da ne bude previse... brine me i da ne "popijem" kandidu od silnih antibiotika...
milan777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 5:36 pm

Post od milan777 »

Bice sve u redu
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenadns »

terapija je ok.
Sto se tice kandide, tu nazalost ne mozes znati da li ces da je dobijes ili ne. Mozes preventivno da popijes kutiju nistatin tableta protiv kandide.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Samo dodatak:cekaj bar sest nedelja do prvog kontrolnog brisa,jer treba vremena da se odstrane ubijene bakterije sa sluzokozom,da ne bi dobio lazno pozitivan rezulatat.Povezi bar dva,a najbolje tri negativna rezultata u razmaku u narednih nekoliko meseci
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

Post od kacica »

Za kontrolne briseva na ureaplazmu koja me muci cekala sam mesec dana. U poslednje vreme idem privatno kod jednog uglednog ginekologa,opet je ima,sokirala sam se kada su mi rekli da cekam 7-8 dana pa da dodjem na kontrolu.
Zar je moguce da postoje tolike varijacije medju njima?Inace nije od onih da hoce, da te sto se kaze, skine sa dnevnog reda. Zaista je savestan i svakoj od nas se maximalno posveti ali ne razumem tih nedelju dana. Em sto je lazan rezultat ali to ipak i kosta.
Inace pila sam runak i koristila poligynax vaginalete. Cekam kontolu....Naravno bar mesec dana.
da li neko ima za ureaplzmu neki prirodni napitak koji moze da se koristi ? Znam da tu reaguju samo antibiotici ali..... Ne moze da skodi.
Pocela sam da pijem brusnicu.
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

Post od kacica »

I meni je prva terapija bila hemomicin(4 odjednom pa narena dva dana po jedna tableta) Nakon toga,Dovicin sedam dana ujutro i uvece. Terapija je na mestu.
Sada se opet vratila i pila sam runak(zamena za roximisan koji nisam nasla),ujutro i uvece 10 dana.
Cekam kontrolu. I ne znam sta da mislim. Dosadna je i neprijatna.
Mada,nama zenama je neprijatnija. Znam muskarca(krivca) koji je ima a npr. nema nikakvih tegoba ali nikakvih....
Odgovori