Zbog povecanih bilirubina u krvi (i ukupni i direktni) moja doktorka mi je prepisala test gladovanja kako bi se utrvdilo da li se radi o Zilberovom sindromu.
Medjutim, nije mogla tacno da mi kaze koliko i sta treba da jedem.
Koliko treba dnevno da unosim kalorija? Postoje li zabranjene namirnice?
Koje namirnice bi negativno uticale na krvnu sliku?
Hvala unapred
Pozdrav
Test gladovanja
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:36 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Super ti je doktorka!? Mogla je barem da te uputi na neku literaturu, ili na izvesne pojedince koji bi mogli da ti pomognu, jer pretpostavljam da se u svom prof. životu susretala sa istim ili sličnim problemima. Nažalost ne znam ništa o tome, ali sam imala potrebu da izrazim svoje čuđenje i nevericu po pitanju znanja lekarke.
Srećno sa dijetom, valjda ćeš je pronaći.
PS. Na ovom forumu imaš i priču o hibernacijskoj dijeti, a možda bi bilo bolje da se povodom istog problema obratiš našim 'nutricionistima' na forumu.
U svakom slučaju, svako dobro.
Srećno sa dijetom, valjda ćeš je pronaći.
PS. Na ovom forumu imaš i priču o hibernacijskoj dijeti, a možda bi bilo bolje da se povodom istog problema obratiš našim 'nutricionistima' na forumu.
U svakom slučaju, svako dobro.
Pozdrav,
cuj dijeta se obicno drzi dva dan(negdje i tri),odnosno jutros vadis krv pa na vadjenje dodjes za 48 sati(ili opet 72). U principu nista i ne jedes,tek da prezivis(zato se i zove test gladovanja). Po dvije,tri virsle na dan sa po malo hleba i to ti je to.
Prezivjeces, nije nista strasno.kao ni zilberov sindrom,ukoliko ga konstatuju.Najbezbolnije moguca varijanata koja opisuje povisen bilirubin.
Reci ce ti da izbjegavas gladovanja i teze fizicke aktivnosti.
Ako hoces bas precizna uputstva( a nisu ti potrebana,vjeruj mi), odi do laboratorije u kojoj ce ti vadidti krv i oni ce ti dati napismeno objasnjnu dijetu.
Pozdrav
cuj dijeta se obicno drzi dva dan(negdje i tri),odnosno jutros vadis krv pa na vadjenje dodjes za 48 sati(ili opet 72). U principu nista i ne jedes,tek da prezivis(zato se i zove test gladovanja). Po dvije,tri virsle na dan sa po malo hleba i to ti je to.
Prezivjeces, nije nista strasno.kao ni zilberov sindrom,ukoliko ga konstatuju.Najbezbolnije moguca varijanata koja opisuje povisen bilirubin.
Reci ce ti da izbjegavas gladovanja i teze fizicke aktivnosti.
Ako hoces bas precizna uputstva( a nisu ti potrebana,vjeruj mi), odi do laboratorije u kojoj ce ti vadidti krv i oni ce ti dati napismeno objasnjnu dijetu.
Pozdrav