Test gladovanja

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
mojojojo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2007 12:26 pm

Test gladovanja

Post od mojojojo »

Zbog povecanih bilirubina u krvi (i ukupni i direktni) moja doktorka mi je prepisala test gladovanja kako bi se utrvdilo da li se radi o Zilberovom sindromu.

Medjutim, nije mogla tacno da mi kaze koliko i sta treba da jedem.

Koliko treba dnevno da unosim kalorija? Postoje li zabranjene namirnice?
Koje namirnice bi negativno uticale na krvnu sliku?

Hvala unapred

Pozdrav
dona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dona »

Super ti je doktorka!? Mogla je barem da te uputi na neku literaturu, ili na izvesne pojedince koji bi mogli da ti pomognu, jer pretpostavljam da se u svom prof. životu susretala sa istim ili sličnim problemima. Nažalost ne znam ništa o tome, ali sam imala potrebu da izrazim svoje čuđenje i nevericu po pitanju znanja lekarke.

Srećno sa dijetom, valjda ćeš je pronaći.

PS. Na ovom forumu imaš i priču o hibernacijskoj dijeti, a možda bi bilo bolje da se povodom istog problema obratiš našim 'nutricionistima' na forumu.

U svakom slučaju, svako dobro.
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

Pozdrav,
cuj dijeta se obicno drzi dva dan(negdje i tri),odnosno jutros vadis krv pa na vadjenje dodjes za 48 sati(ili opet 72). U principu nista i ne jedes,tek da prezivis(zato se i zove test gladovanja). Po dvije,tri virsle na dan sa po malo hleba i to ti je to.
Prezivjeces, nije nista strasno.kao ni zilberov sindrom,ukoliko ga konstatuju.Najbezbolnije moguca varijanata koja opisuje povisen bilirubin.
Reci ce ti da izbjegavas gladovanja i teze fizicke aktivnosti.
Ako hoces bas precizna uputstva( a nisu ti potrebana,vjeruj mi), odi do laboratorije u kojoj ce ti vadidti krv i oni ce ti dati napismeno objasnjnu dijetu.
Pozdrav
Odgovori