Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Operacije se rade kod nas. Po postojecim propisima, ukoliko pacijent ima uput i nije oslobodjen placanja participacije, placa se 50 dinara po danu lezanja u bolnici i deo cene ugradnog materijala (ukoliko nesto mora da se ugradjuje), ali ne vise od 30000 dinara.
Otkud znas?
ako smem da pitam?
I jel zna neko jel moguce ispraviti pectuscarinatus sa protezom?
Ja imam 24 god. Al video sam na internetu neke americke firme prave neke proteze kazu da moze.
??
I gde ? U kojim bolnicama se rade operacije?
Imate neku preporuku?
Ja sam isao kod ortopeda na Banjicu, al mi je cudno sto mi nije radio merenje krivine i rendgen??
To bi trebalo da se uradi kako pise na internetu
Pectus carinatus se tretira vise kao estetski deformitet, jer retko dovodi do poremecaja funkcije. U mladjem uzrastu se uglavnom leci vezbama za jacanje grudnih misica i nosenjem ortoze koja spolja pritiska grudnu kost i vremenom ispravlja deformitet.