sta je u pitanju
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 12:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sta je u pitanju
dete mi ima tri godine. Primetila sam od nedavno da joj se ljušti koža na prstićima i na ruci i na nozi. Nije jako strašno ali ne znam od čega? Neki vitamin,koji?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:36 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Slažem se, to je obično neki od B vitamina. Lako se leči kompleksom Bevipleksa u granulama za decu, što se sipa u vodu ili mleko i sa ukusom je čokolade. Možda nisam najbolje zapamtila, ali je svakako kompleks B vitamina.
S druge strane, mom detetu se isto to dogodilo, te se ustanovilo da je ljuštenje kožice sa prstića predstavljalo završnu fazu šarlaha. Ispitali smo bris grla i nosa i nalaz je bio pozitivan. Posle su mu se ponovo pojavljivali ti simptomi, ali pošto se šarlah ne vraća, već dete može biti samo kliconoša, što kod mene nije slučaj, onda sam to rešavala tako što sam kupila gorepomenuti kompleks vitamina B u granulama i mazala mu ručice svako veče Pantenolom. Pomoglo je.
S druge strane, mom detetu se isto to dogodilo, te se ustanovilo da je ljuštenje kožice sa prstića predstavljalo završnu fazu šarlaha. Ispitali smo bris grla i nosa i nalaz je bio pozitivan. Posle su mu se ponovo pojavljivali ti simptomi, ali pošto se šarlah ne vraća, već dete može biti samo kliconoša, što kod mene nije slučaj, onda sam to rešavala tako što sam kupila gorepomenuti kompleks vitamina B u granulama i mazala mu ručice svako veče Pantenolom. Pomoglo je.