Tumacenje rezultata spermiograma i jako vazno pitanje za dr?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
BojanaG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 27, 2007 7:24 pm

Tumacenje rezultata spermiograma i jako vazno pitanje za dr?

Post od BojanaG »

Postavila bih pitanje urologu dok moj muz ne dospe kod jednog, jer me razna pitanja more!
Moj muz i ja smo u braku skoro 2 godine, iza nas je jedan spontani pobacaj s' pocetka 2006. i konstantno se trudimo da ostvarimo trudnocu ali ne uspeva. Sto se mene tice, dr mi je rekla da nema portebe vise da joj dolazim, jer je kod mene sve u redu, pa je poslala mog supruga da uradi spermiogram. Rezultat je sledeci:kolicina u ml 3,0; Broj sp u L: 0,1*10 na 9; Broj sp. u ejakulatu 0.3*10 na 9; Zivih 25.0%; ukupno pokretnih 10% od toga bez progresije 10% i nepokretnih 90%. Normalnih oblika 1%, patoloskih 99% (defekt glave) i leukocita 0,6*10 na 6 ml, celijski detritus +++.
Ukratko Oligoasthenoteratozoospermia!!!
Mene zanima po Vasem misljenju da li postoji mogucnost ostajanja prirodno u drugom stanju i ako ne postoji da li mogu VTO ostati u drugom stanju i koji su mi izgledi? (napominjem da je sa mnom sve u najboljem redu)
Unapred hvala!!!
Odgovori