MOLIM VAS!!! crvenilo i perutanje oko nosa i obrve :(

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
h20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 3:56 am

MOLIM VAS!!! crvenilo i perutanje oko nosa i obrve :(

Post od h20 »

prije skoro godinu dana mi se pojavilo prvo perutanje oko obrve i nosa a kasnije se javlja i crvenilo sve to posle dodir sa vodom. koristila sam raznih krema i oni koji mi je dermatolog prepisao ali od toga nishta , i zato vas molim ako neko imao nekada ovaj problem ili slicen njemu da mi na neki nacin pomogne i da mi kaze izlaz iz ovog problema jer kao shto je dermatolog ''pricao'' jedini izlaz je pitanje vremena... :) molim vas ako neko zna neku kremu ili bilo shta ... hvala vam...
sacramento
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm

Post od sacramento »

Jesi probala hydrocortison kremu?
Alirita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: MOLIM VAS!!! crvenilo i perutanje oko nosa i obrve :(

Post od Alirita »

Ja sam imala takav problem. Prvo je pocelo od obrva pa je preslo na celo, crvenilo i svrab. O tome sam pisala na temi koju mozes pogledati "seboreicni dermatitis". Verovatno ti je doktorica dala dijagnozu: "seboreicni dermatitis" i kreme, sapune koji ti naravno NISU POMOGLI jer je SVE TO POGRESNA TERAPIJA. Ja sam to tu dijagnozu dobila, ali nisam htela nista da koristim sto mi je rekla ni Seba med sapun ni elokon mast, jer mi je bilo sumljivo da zapravo to nije to! Rekla sam joj da nije slucajno bakterijska infekcija medjutim ona je tvrdila da nije spoljni faktor uzrok vec "nivo hormona", kvaran zub itd bla bla bla I pored mog insistiranja da uradim bris, nije dozvolila. Ali bila sam pametna (otisla u drugu privatnu kliniku) i uradila sam bris lica - rezultat laboratorijskog nalaza: BAKTERIJSKA INFEKCIJA: Staphylococus species Mogla bih da tuzim doktoricu za pogresnu prvu terapiju. SAVET: Uradi bris koze lica. Kosta 1000 din. ali tako ces znati koja je bakterija u pitanju. Dobila sam tacno nalaz na koje je bakterija antibiotike rezistentna a na koje senzitivna, tako da znam tacno sta treba da koristim. Dobila sam inace terapiju: 7 dana Ciprocinal, borna kiselina jednom premazem pre mazanja i hloramfenikol 2x dnevno. Rezultat - vec prilikom prve upotrebe nakon SAMO SAT-DVA vremena crvenilo je pocelo da nestaje i da mi se vraca moja prirodna boja koze. Inace, tu infekciju moze neko lako da dobije i dodirom ruku sa drugima, ili ljubljenje (cestitanje) nekih osoba prilikom nekog slavlja (tako sam izgleda ja dobila). (Treba izbegavati pozdravljanje poljupcem (moj savet)) Jos jedan savet: MORE. More je super. :D Ali za infekcije mora da ide i terapija da se uniste klice, pa tek onda more. p.s. naravno ovu terapiju nemoj ti da koristis (ovu koju sam ja koristila) sve dok ne utvrdis da li je uzrok bakterijska infekcija i KOJA bakterija je u pitanju (pa ces dobiti odgovarajuce antibiotike). Naravno higijena je takodje vazna. Nadam se da sam te spasla :D Srdacan pozdrav
Odgovori