Visoka sedimentacija usled renalne insuficijencije

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Loknica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 12:57 pm

Visoka sedimentacija usled renalne insuficijencije

Post od Loknica »

06.08. primljena samu privatnu kliniku (na Kritu) zbog Escherichije Coli koja mi je izazvala upalu bubrega. Primala sam 3l infuzije i antibiotik intravenozno svakog dana. Nakon 4 dana, (doktori do tada nisu primetili moju natečenost i vodu koja je stigla do pluća,) odvedena sam na intenzivnu negu u državnu bolnicu, gde sam nakon 36 sati izbacila dobar deo vode. Dijagnoza je bila renalna insuficijencija (ja jesam mokrila ali ne dovoljno). Po povratku u zemlju otišla sam kod nefrologa. U mokraći već 3 nedelje nemam proteina, bakterija; u nalazu ima samo leukocita koji se smanjuju (trenutno je nalaz bistar). Kada je krvna slika u pitanju sedimentacija je prošlog četvrtka bila 50, tj spustila se za 3 nedelje sa 120 na 50. Hematokriti i hemoglobin su malo ispod donje granice jer je i gvožđe palo, ali sada uzimam Ferro lek 200mg dnevno (gvožđe je sada 20).
Zanima me na koji način se sedimentacija spušta i da li neophodno apsolutno mirovanje? Ja sam na bolovanju već mesec dana i dve nedelje odmora. Osećam se punom energije, potrebno mi je da budem bar malo aktivnija.
Koji je vaš stav?
Unapred hvala.
Odgovori