dali neko moze da mi pomogne oko nekih mojih ne doumica?
Posto sam iscasila rame pre 7 dana i sada nosim zavoj za rame, bol ne prestaje svih ovih dana.
Rekli su mi da trebam da nosim ovaj 'povoj" 3 nedelje. E sada su tu razna oprecna misljenja i 'saveti '
Da li treba ili ne nositi toliko dugo?
Da li je normalno da me boli i posle 7 dana od namestanja?
Hvala unapred!!!!!!!!!!!
Dg. KTG, kalsifikat reg.vel.kvrge humerusa, susp i avulzija iste povecanje kost.transp.reg.vel.kvrge.
Dg luxatio art humeriscap.
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 03, 2007 3:13 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
-
- Novi član
kao 1. da se zahvalim na brzom odgovoru.
Zanimame jos, od pre par godina ja sam nogla da pomeram to rame iz casice samo od sebe, iz cista mira a da me to nije bolelo nikada. cak mi je bilo i smesno kako mi "radi"rame. Zanima me da li sam time ili sada ostetila i hrskavicu?
Sta se desava sa misicima posto je reuka tako dugo imobilisana.
Hvala unapred.
Inace imam 32 godine
Zanimame jos, od pre par godina ja sam nogla da pomeram to rame iz casice samo od sebe, iz cista mira a da me to nije bolelo nikada. cak mi je bilo i smesno kako mi "radi"rame. Zanima me da li sam time ili sada ostetila i hrskavicu?
Sta se desava sa misicima posto je reuka tako dugo imobilisana.
Hvala unapred.
Inace imam 32 godine
-
- Stalni član
- Kontakt:
Posle duze imobiizacije misici oslabe, ali se ojcavajufizikalnom terapijom.
Ako vam je ranije rame cesto "iskakalo", to je potpuno nova situacija i najverovatnije se radi o ramenu "sklonom" iscasenjima. Ucestala iscasenja svakako mogu da ostete hrskavicu.
Ovaj problem se moze leciti ili operativno (pojaca se zglobna kapsula ramena) ili posebnim vezbama za jacanje misica ramenog pojasa i izbegavanjem pokreta koji dovode do "iskakanja. Svakako mislim da uvek prvo treba pokusati sa neoperativnim lecenjem.
Ako vam je ranije rame cesto "iskakalo", to je potpuno nova situacija i najverovatnije se radi o ramenu "sklonom" iscasenjima. Ucestala iscasenja svakako mogu da ostete hrskavicu.
Ovaj problem se moze leciti ili operativno (pojaca se zglobna kapsula ramena) ili posebnim vezbama za jacanje misica ramenog pojasa i izbegavanjem pokreta koji dovode do "iskakanja. Svakako mislim da uvek prvo treba pokusati sa neoperativnim lecenjem.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Posle duze imobiizacije misici oslabe, ali se ojcavajufizikalnom terapijom.
-
- Novi član
puno hvala na savetu. U medjuvremenu sam posetila dr Vukova i rekao mi je da rame nije skroz izaslo iz lezista vec verovatno mi pravi "neka" plocica problem koja se nalazi negde gore(????) meni naravno nejasno.
tako da cu verovatno primiti "blokadu", kako mi je on rekao pa cemo videti.
Hvala jos jednom
tako da cu verovatno primiti "blokadu", kako mi je on rekao pa cemo videti.
Hvala jos jednom