Od svega pročitanog i saznajnog po malo-KOMENTAR POSEBNO DOK
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
Re: Od svega pročitanog i saznajnog po malo-KOMENTAR POSEBNO
Morala sam prekinuti pisanje - neodložna obaveza. NASTAVLJAM. Leto 2006 provodimo u Sokobanji - pregled tamošnjih pulmologa, preporuke i beskrajne šetnje. Pretrčala je sve okolne planine i staze, sem Rtnja - I NIJE SE ZAKAŠLJALA. NIKADA JE UMOR NIJE SAVLADAO I OBORIO FUNCIJU PLUĆA!!! Posle 20 dana "pada" i završava u bolnici. Teži oblik od prvog. Sve to dobro podnosi - dijagnoza DEČIJA ASTMA - verovatno infektivna, ali od čega, posle svih analiza NE ZNAJU - pišu samo astma. Izlazi OK. Profilaksa Flexotid-a + ventolin po potrebi. Znači za dijagnozu nije potreban dugačak spisak ispitivanja koji je neko od Vas naveo. Početkom novembra 2006. nova opstrukcija (pod profilaksom je). Izlazimo i iz nje. Naredna tri meseca idemo na ELEKTROMAGNETNE TERAPIJE (terapije elektromagnetnim talasima) koje su ustanovljene nakon TESTA INTOLERANCUJE NA HRANU. Zabranjeno joj je bilo da jede dosta toga, tokom terapije - da bi se ispoštovala sama terapija. Nekako sam je prehranila uz proizvode iz "zdrave hrane". Stanje prilično stabilno os februara do juna 2007. Leto 2007. - more - gde posle 10 dana završava u hitnoj=urbazon + inhalacije... I tu se izvučemo. Brisevi pokažu bakteriju na koju je hemomicin rezistentan, a već ga dobila kao terapiju..Tema je neiscrpna, iskustva su razna, a ja sam poprilično i informisana, i umem da salušam i primenim. Znam da je moram negovati, znam da ne smem ništa sama da preduzimam nego UVEK PRAVAC bolnica i njen doktor. Znam da pubertet lomi, ali do njega treba doći - Bogu hvala! Kontrolne tretmane elektromagnetnim talasima poštujem. Mleko je apostrofirano kao glavni nesrećnik. Znam i da su alergije bolest broj jedan, i da nema nekog leka, već sve zavisi od situacije. a sigurna sam i DA SVE ZAVISI SAMO OD DETETA i njegovog organizma. Univerzalno kao i kod mnogih dijagnoza ne postoji.
Već sam napomenula u mom prvom obraćanju - NE POSTOJI DOBAR DOKTOR - PULMOLOG koji dijagnosticira, leči i prepisuje profilaksu bez "greške". Dragi forumaši - SVE ZAVISI OD NAŠEG DETETA I NJEGOVOG ORGANIZMA I IMUNITETA I PRVENSTVENO NAŠEG PRISTUPA TOM PROBLEMU. Naše je da ih negujemo a doktori će da ih leče, stim što je kod dece prednost što rasu. razvijaju se i jačaju pa će uz adekvatno određenu profilaksu lakše prebroditi svoj problem i lakše se snjim boriti. Preporuka je da dete uvek vodi jedan doktor u kojeg morate imati poverenja i kada nije najbolje određena profilaksa i lek jer on zna šta i kako treba da kombinuje. Jer doći ćete možda, u situaciju, posle nekog vremena, da ste nezadovoljni lečenjem i promeniti i doktora i ustanovu i detetu će možda biti bolje. ALI; VAŠE DETE JE U MEĐUVREMENU PORASLO I NJEGOV ORGANIZAM JE OJAČAO pa Vi mislite da je ta nova prepisana terapija mnogo bolja. NE! Svi oni koriste isti pristup i iste lekove. Morate im verovati i problem ne smete kriti i stideti ga se.