Zubi?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Zubi?

Post od Dea »

Do pre dve tri nedelje beba mi je bila kao andjeo. Vrlo je malo plakala. Ali onda odjednom se to promenilo. Prvo sam mislila da su u pitanju grcevi, ali vise nisam sigurna. Inace ima 2 meseca i 13 dana. Posle podne od 5 do 8 place skoro neprekidno. I to se zaceni od placa, bez obzira sta da joj radim. I tesim je i nosim je i nunkam....ali nista ne pomaze! Primetila sam da cesto gura ruku usta i da (ranije nije htela) hoce varalicu! Da li je moguce da vec pocinju da joj rastu zubi? Preko dana kratko spava, a veci deo se zali, ali ne tako intezivno kao u poslepodnevnim casovima!
Inace za dva dana trebamo da idemo u bolnicu u taj neki krevetic gde ce joj polako tegom istezati nogicu da bi kost stigla u visinu kuka (posto je kuk iscasen). Morace da lezi 24h u tih tri nedelje. Prosto se jezim pomisli na poslepodnevno plakanje gde necu moci da je uzmem u narucje. Pri tom bolujem od Morbus Krona i moram da priznam da me ovo plakanje cini toliko nervoznom da mi je bolest ponovo proradila i moracu da se vratim na lekove (sto znaci cao dojenju! a toliko sam truda ulozila da to funkcionise). Posavetujte me sta bi ovo plakanje moglo da bude? Bili smo kod pedijatra prosle nedelje i nije na njoj nista zapazio sto bi ukazivalo da je bolesna....
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Moja cerka je tako plakala i zacenjivala se ali ja mislim da su je mucili grcevi. Medjutim, ona tad nije gurala ruku u usta. Sada kada je starija (4.mesec) gura ruku tj. obe ruke u usta kada je gladna i to bude i sat posle hranjenja pa popije jos jednu dobru kolicinu mleka.
Ja bih prvo pomislila da je gladna, zedna ili da su na kraju grcevi.Jedino u zadnjoj varijanti ne mozes bog zna sta da uradis sem da joj masiras stomacic. Mojoj cerki je prijalo i kad je nosim potrbuske.Obicno se na kraju tako uspavljivala.Naravno, to nisam mogla dok je prvo malo ne smirim a najbolje ces je smiriti ako oseti da si i ti smirena. Moja je bar imala kao neki radar i tacno je osecala kada sam nervozna.
A danas sam bas citala u casopisu MOJA BEBA da je "lek" protiv grceva da bebu obavezno posle hranjenja tako namestite da ispodriguje sav vazduh koji je progutala jer to, kazu, smanjuje njene tegobe. Ja sam to obavezno radila sa mojom bebom i verujem da joj je to dosta pomagalo.
Nadam se da sam ti bar malo bila od koristi.
Puno pozdrava!
dragana21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2007 10:37 pm

Post od dragana21 »

Moja cerka stara 2 meseca i 8 dana prolazi kroz istu fazu kao tvoje pile; za razliku od starije devojcice (3 god.)koja je prvi zub dobila sa 9 meseci.Danas sam ponovo bila kod lekara sa njom, gura rukicu usta, place puno zadnjih par dana , bljucka pljuvacku i kaslje , kad smo otisli dijagnoza je bila priprema za zube.
Ne mora znaciti da ce zubi da izadju jednostavno organizam se priprema na taj veliki korak.
Probaj da joj mazes desni sa DENTINOX gelom, sigurno ga imate jer i u Austriji je on najbolji preparat na bazi je kamilice i apsolutno nije stetan za bebu.
Sto se tice cuce, moj lekar kaze da je najbolje sredstvo za smirenje majcin prst, ne da joj drzis ceo dan prst ustima , vec jedno minut kad zaplace, ja sam probala i funkcionise.
Zelim VaM SVE NAJBOLJE!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

O da bas ima iste simptome kao i vasa cerka. Tri dana unazad je nesto placljiva i strasno osetljiva (juce kada sam je hranila sam kinula i ona se zbog toga bas rasplakala, a nikada ranije na takve stvari nije reagovala).Ruka joj je stalno u ustima i stalno ima penicu na ustima. Kupila sam joj gel (mislim da je bas taj navedeni), ali sam joj namazala samo jedamput. Prijatelji cija je beba starija od moje samo 11 dana kazu da radi isto i da je lekar rekao da nema veze sa zubima. To me pokolebalo u mazanju, rekoh da je ne maltretiram sa gelom ako nisu zubi u pitanju. Sad cu joj ipak mazati da vidim ima li razlike....
dragana21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2007 10:37 pm

cao Dea

Post od dragana21 »

Nadam se da vama dvema dobro ide. Kod nas se sve malo zakomplikovalao, pljuvacka koja se skupljala u grlu napravila je haos., zapusen nosic i sada je doslo do pojave lakseg bronhitisa.
Necu da te uplasim samo bolje da je na vreme odvedes kod lekara da ne prodjes kao mi.
Pozdrav.!
Odgovori