Pukao misic zadnje loze

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
zzelja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 04, 2007 12:23 pm

Pukao misic zadnje loze

Post od zzelja »

Na rukometnoj utakmici mi je pukao misic zadnje loze.Imam ogroman podliv(bar 30x10 cm).Lekar mi je dao mast Hepatrombin i led da stavljam.Interesuje me da li je to dovoljno za kvalitatan oporavak i da li treba da koristim jos nesto da bi sprecio pojavu tromba?
zanfir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 18, 2007 10:30 am

Re: Pukao misic zadnje loze

Post od zanfir »

zzelja napisao:Na rukometnoj utakmici mi je pukao misic zadnje loze.Imam ogroman podliv(bar 30x10 cm).Lekar mi je dao mast Hepatrombin i led da stavljam.Interesuje me da li je to dovoljno za kvalitatan oporavak i da li treba da koristim jos nesto da bi sprecio pojavu tromba?
Sasvim dovoljno al samo da prebrodis akutnu fazu. Mirovanje kod većih hematoma preporucuje se cak i do 3 nedjelje. Nakon toga sledi lecenje u hronicnoj fazi, kada hladni tretmani prelaze u tople, te uz vezbe dolazi do potpunog izlecenja.
Jako je bitno da pravilno izlecis povredu, jer nepravilno i nedovoljno lecene sportske povrede obavezno predstavljaju smetnje u bavljenju sportom.
Odgovori